Vijesti / Koronavirus

Koronavirus

NOVI PODACI U Hrvatskoj novih 40 oboljelih, jedan preminuli nije imao nikakvu kroničnu bolest

NOVI PODACI U Hrvatskoj novih 40 oboljelih, jedan preminuli nije imao nikakvu kroničnu bolest
POOL/Pixsell

'Imamo jednog preminulog bolesnika u zagrebačkoj Klinici, srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan', kazao je ministar Beroš.

Danas je stožer Nacionalne civilne zaštite održao konferenciju za novinare na kojoj je dao nove podatke o zaraženima i borbi protiv koronavirusa. Prvi je govorio ministar zdravstva Vili Beroš

- U Republici Hrvatskoj u protekla 24 sata imamo 40 novih Covid-19 pozitivnih bolesnika. To je brojka od 1222 bolesnika ukupno, a provedeno je 617 testiranja u protekla 24 sata. Imamo jednog preminulog bolesnika u zagrebačkoj Klinici, srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan. Pet je novih oporavljenih - rekao je Beroš i dodao. 

- Ponosni smo na sve građane koji slušaju upute. Bit je da spašavamo druge i zato je bitna solidarnost. Ne smije biti opuštanja, moramo biti dosljedni i držati se mjera stožera Civilne zaštite - kazao je. 

- Iako je naša linija linerna, ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo biti dosljedni i moramo se držati uputa Stožera - rekao je ministar.

Ministar Božinović dao je apel o e-Propusnicama. Izdano ih je 556.221, a odbijeno je preko 16 tisuća.

- Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo da apeliramo na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede - kazao je.

Krunoslav Capak je objasnio serološke testove.

- Njima se detektiraju antitijela. Testovi njih detektiraju. Nama to nije prioritet, što možemo pomoću PCR testova koji detektiraju genom virusa. To nam je prioritet. Serološke ćemo kroz vrijeme provesti, imamo nekoliko ponuda i nekoliko smo već isprobali - kazao je Capak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video