Vijesti / Koronavirus

Život u koronakrizi

OBITELJ IZ VARAŽDINA Otkrivaju kako se snalaze u karanteni, tjedno potroše 408 kuna na hranu, a iz kuće rijetko izlaze

OBITELJ IZ VARAŽDINA Otkrivaju kako se snalaze u karanteni, tjedno potroše 408 kuna na hranu, a iz kuće rijetko izlaze
Ilustracija

Njih je u kući šestero – Irena (40), inženjerka kemijske tehnologije i Krešmir (46), grafički dizajner imaju četvero djece – Klaru (12), Martu (9), Luciju (7) i Davida (4).

Obitelj Hranjec iz Varaždina za Jutarnji list opisala je svoj tjedni ritam vezan uz hranu te kako štede sada kada se nalaze u karanteni.

Njih je u kući šestero – Irena (40), inženjerka kemijske tehnologije i Krešimir (46), grafički dizajner imaju četvero djece – Klaru (12), Martu (9), Luciju (7) i Davida (4).

Kod njih se kruh i mlijeko najbrže troše pa na svakom početku tjedna kupuju šest štruca kruha i deset litara mlijeka.

S obzirom da su velika obitelj, u ovo doba 'koronakrize', trebaju paziti što i koliko toga kupuju.

Kažu da se njihova potrošačka kartica nije promijenila u odnosu na prijašnje razdoblje jer se kod njih uvijek može pronaći svježeg voća, sirnih namaza i meda, a sada su napravili veće zalihe povrća jer žele što rjeđe ići u dućan

Ipak, na minimun je sad svedena kupnja proizvoda poput slatkiša, igračaka, knjiga, parfema...

S obzirom na situaciju skromniji su i manje traže, svjesni su da će se rezultat pandemije odraziti na budžet sljedećih mjeseci.

Članovi su Udruge Obitelj 3plus koja zastupa interese roditelja i djece koji žive u obitelji s troje ili više djece. Zbog obiteljske kartice udruge imaju mogućnost kupovati neke proizvode s popustom.

Kako idu kupovati jednom u deset dana, otac Krešimir kad se vrati iz kupovine, odmah stavlja odjeću na pranje. Za očuvanje imuniteta koriste prirodne proizvode poput limuna, naranči i đumbira te redovito piju biljne čajeve.

Dan im počinje u 7.30 sati, djeca preko televizije rade za školu, roditelji im pomažu rješavati zadatke, a usput kuhaju i ručak. Nakon 14 sati izlaze na zrak, voze bicikl, šeću psa ili se djeca sama zabavljaju na dvorištu.

Irena i Krešimir objasnili su djeci da se ne mogu družiti s drugim ljudima jer je to najbolji način za borbu protiv 'nevidljivog neprijatelja'.

Predvečer igraju društvene igre, jedu, pomole se i oko 20.30 su u krevetu, piše Jutarnji list.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video