Vijesti / Koronavirus

E-PROPUSNICE

UPUTE ZA GORICE Kako ispuniti zahtjev za odlazak u vinograd, voćnjak, vrt...

UPUTE ZA GORICE Kako ispuniti zahtjev za odlazak u vinograd, voćnjak, vrt...
Varaždinski.hr

U novome obrascu kao mogući razlog nisu navedeni 'neodgodivi poljoprivredni radovi'. Ali u gorice se ipak može.

Posljednjih dana, od stupanja na snagu sustava e-Propusnice, mnogi se pitaju kako sada ispuniti novi obrazac, budući da u njemu nema kao razloga navedenog obavljanja neodgodivih sezonskih poljoprivrednih radova.

Riječ je o zahtjevu koji podnose hobisti, a ne obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Za OPG-e, i one u registru poreznih obveznika i oni koji u njemu nisu, svoje zahtjeve podnose Ministarstvu poljoprivrede putem obrasca na web stranicama Savjetodavne službe. 

Hobisti pak preko sustava e-Propusnice zahtjev podnose lokalnom stožeru civilne zaštite.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar kaže kako je Grad napravio i skicu radi lakšeg snalaženja od koga za koji razlog treba zatražiti propusnicu (vidi na kraju teksta).

- Građani koji žele do svojih vinograda, voćnjaka ili vrtova među razlozima mogu odabrati primjerice 'posao koji se ne može obaviti od kuće' i onda u napomeni neka napišu da imaju potrebu za neodgodivim poljoprivrednim radovima - kaže Avar, dodajući da je bitno navesti i odredište odnosno mjesto na koje se odlazi.

Ako razlog nije naveden, kaže Avar, zahtjevi se odbijaju. 

- Najbolje i najbrže bilo bi da se zahtjev podnese kroz sustav e-Propusnice. No mnogo njih dolazi ovdje kod nas, gdje se u sustav prepišu podaci onih koji podnesu zahtjev. Ima koji ne znaju koristiti sustav za dobivanje e-Propusnica. Oni također dolaze kod nas u Gradsku vijećnicu, gdje im mi to rješavamo na ručni način. Napišemo im razlog zbog kojeg traže propusnicu za poljoprivredne radove i broj dana na koji im je odobrena. Većinom je to od jedan do deset dana – naveo je načelnik gradskog stožera.

U nastavku objavljujemo grafički pregled koji je spomenuo načelnik Avar pomoću kojeg se može vidjeti tko odobrava propusnice kroz sustav e-Propusnice. E-mail gradskog stožera civilne zaštite je [email protected]

526328256d2627da9fa6bdc22b38a600.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci