Vijesti / Koronavirus

Odluka stožera

U GRANICAMA ŽUPANIJE Od sutra velike promjene u vezi propusnica na području županije

U GRANICAMA ŽUPANIJE Od sutra velike promjene u vezi propusnica na području županije
Emica Elvedji/Hrvoje Jelavic/Pixsell

- To znači da će stanovnici svih općina i gradova u Varaždinskoj županiji bez propusnica kretati u istim općinama i gradovima koji prihvate sporazum - rekao je načelnik županijskog stožera Robert Vugrin.

Županijski stožer civilne zaštite Varaždinske županije danas je istaknuo kako su krenuli u smjeru odluke Nacionalnog stožera kojom se omogućuje da više jedinica lokalne samouprave zajedničkim stožerom Civilne zaštite prošire mjesto prebivališta ili boravka.

Vezana vijest:

Potpisan sporazum TRI ZONE BEZ PROPUSNICA Evo u kojim gradovima i općinama se možete nesmetano kretati

To je Dopuna prethodne odluke o napuštanju mjesta prebivališta kojim se stanovnicima nekoliko općina i gradova omogućava putovanje bez propusnica u granicama županije.

- Inicijative su došle iz ludbreškog kraja, i iz drugih gradova i općina kao opcija. Na tu mogućnost se nadovezalo više općina, a ivanečki je krenuo i u realizaciju. Jučer poslijepodne Nacionalni stožer civilne zaštite RH donio je odluku o Dopuni odluke napuštanja mjesta prebivališta prema kojem se mjesto prebivališta može shvatiti i kao administrativno područje više jedinica JLS-a koje su prostoru povezane u jednu cjelinu - istaknuo je Robert Vugrin, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite. 

Dodao je da je Županijski stožer jučer zatražio prijedloge općina u Varaždinskoj županiji i čeka se potpisivanje sporazuma. 

- S obzirom na tu odluku, zatražili smo odmah jučer od svih lokalnih stožera da svoje prijedloge pošalju. Očekujemo da danas to bude gotovo i da se pošalje Nacionalnom stožeru te da se već od ponoći ti sporazumi mogu primjenjivati. Bitno je da se to ne radi parcijalno već da bude sve cjelovito pokriveno - rekao je Vugrin. 

Nada se da će sve općine i gradovi napraviti sporazum. 

- To znači da će stanovnici svih općina i gradova u Varaždinskoj županiji bez propusnica kretati u istim općinama i gradovima koji prihvate sporazum. Za one općine i gradove koji ne prihvate sporazum, još uvijek će trebati propusnica koja će se izdavati po istim uvjetima kao i do sada. Svako ograničavanje je nepopularna mjera, ali sve dosadašnje mjere pokazale su dobro obuzdavanje širenja koronavirusa na području županije - kazao je načelnik stožera Robert Vugrin. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video