Vijesti / Koronavirus

Koronavirus

DOBRE VIJESTI Bez novooboljelih u županiji, počinju testiranja na koronavirus u Varaždinu

DOBRE VIJESTI Bez novooboljelih u županiji, počinju testiranja na koronavirus u Varaždinu
Opća bolnica Varaždin/Zvonko Lončar

Bez novih slučajeva zaraze u Varaždinskoj županiji uz neke novitete.

Načelnik stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin izvijestio je na konferenciji za novinare o novim slučajevima zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji. 

- U posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj koronavirusom. Ozdravilo je njih sedam, na liječenju je njih 24 u Općoj bolnici Varaždin. Jedan bolesnik nalazi se Klinici 'dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu. Sveukupno je tako u 38 dana epidemije u županiji zaraženo 32 ljudi - istaknuo je Vugrin. 

Broj testiranja u županiji će se povećati jer su otvorene lokacije za testiranje u Varaždinu. 

- Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 44 osobe, a sveukupno testirano njih 557. Već danas u Županijskom zavodu za javno zdravstvo imamo kapacitet testiranja za 50 ljudi, a unutar sljedećih tjedan dana osigurat će se 100 testiranja dnevno pa tako više ne ovisimo o slanju uzorka u Zagreb i sve će ići brže. Brisevi će se uzimati i u dežurnoj ambulanti Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici - naveo je Vugrin. 

Policijska uprava varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja samoizolacije u protekla 24 sata te 51 zabilježen slučaj kretanja bez valjane propusnice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video