Vijesti / Koronavirus

nemojte biti nemarni

OD DONOŠENJA ODLUKE Varaždinska policija ulovila 804 osobe bez valjane propusnice

OD DONOŠENJA ODLUKE Varaždinska policija ulovila 804 osobe bez valjane propusnice
Emica Elvedji/PIXSELL

Uz to je i više desetaka osoba zatečeno po ophodnjama van prometnih pravaca.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske postupaju prema svim odlukama i uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojima je cilj sprječavanje širenja i pojačanog rizika prijenosa bolesti COVID-19.

- Posebno se to odnosi na postupanje prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koja ima za cilj smanjivanje dnevnih migracija na najmanju moguću mjeru u svrhu sprječavanje širenja zaraze - stoji u priopćenju.

Napominju kako Policijska uprava varaždinska sve maksimalne snage usmjerava u svrhu 'pokrivanja' svih važnijih pravaca između gradova i općina te kroz kontrolne punktove i nadzorom određenih područja ophodnom djelatnošću, kontrolira posjedovanje valjanih propusnica izdanih sukladno Odluci.

- Također se praćenjem situacije na terenu i informacijama o korištenju alternativnih pravaca za ulazak ili izlazak bez valjanje propusnice u pojedino mjesto, 'pokrivaju' i takvi pravci. Tako su policijski službenici od donošenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, na kontrolnim punktovima zatekli 804 osobe bez valjanih propusnica. Uz to je i više desetaka osoba zatečenih po ophodnjama van prometnih pravaca, odvraćeno s određenog područja zbog neposjedovanja potrebne propusnice - naglašavaju iz PU varaždinske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video