Vijesti / Koronavirus

O PROPUSNICAMA

VIJESTI IZ NOVOG MAROFA Potpisan sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite

VIJESTI IZ NOVOG MAROFA Potpisan sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite
Grad Novi Marof

- Apeliram ponovo da ovu povlasticu građani koristite isključivo u nužnim situacijama - poručio je Jenkač.

Na području Varaždinske županije je 28 jedinica lokalne samouprave, a Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, kretanje građana na području Varaždinske županije bilo je vrlo ograničeno.

Upravo stoga, došlo je do inicijative da se, ukoliko je to epidemiološki prihvatljivo, omogući barem kretanje među susjednim općinama koje su neposredno povezane.

- Ideja je bila da se stanovnici općina i gradova, obuhvaćeni jednim sporazumom, mogu unutar gradova i općina na našem području kretati bez propusnica - stoji u priopćenju.

3e190ad6d4ed7439aa740ec7ff91b5ae.jpg?v=2

U četvrtak su predstavnici općina i gradova Varaždinske županije potpisali Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova Civilne zaštite - uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka, kao mjere za sprječavanje širenja koronavirusne bolesti COVID-19 , a među potpisnicima je i Grad Novi Marof.

- Da olakšamo priču s izdavanjem propusnica, potpisali smo sporazum s Gradom Varaždinom, Varaždinskim Toplicama i 14 općina, o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite. To znači da na područje tih općina i gradova možete bez propusnica. Prvotna je ideja bila ujedinjenje južnog područja - Novi Marof, Breznički Hum, Visoko, Ljubešćica, ali smo onda odlučili da se ipak spojimo s Varaždinom, s obzirom na veliki pritisak ljudi i potrebu za odlazak u Varaždin. Ljudima to puno znači - istaknuo je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Apeliram ponovo da ovu povlasticu građani koristite isključivo u nužnim situacijama i uz sva utvrđena pravila hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o sprječavanju širenja zaraze COVID-19 - poručio je Jenkač.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video