Vijesti / Koronavirus

borba s covid-19

Stožer donio nove odluke o popuštanju mjera za natjecanja, javna događanja, pogrebe i svadbe

Stožer donio nove odluke o popuštanju mjera za natjecanja, javna događanja, pogrebe i svadbe
Ilustracija/Pixabay

Vjenčanjima od jučer mogu prisustvovati i osobe izvan kruga obitelji.

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je donio nekoliko novih odluka o popuštanju mjera.

Prvi se odnosi na zabranu javnih događanja i okupljanja s više od 40 ljudi. Od danas se taj broj koji će biti prisutan na pojedinim javnim događanjima i okupljanjima određivati preporukama i uputama HZJZ-a, zajedno s ostalim protuepidemijskim mjerama.

Sportska natjecanja moći će se održavati bez prisustva gledatelja, od 30. svibnja na otvorenom i od 13. lipnja u zatvorenim objektima.

Od 29. svibnja ukida se ograničenje da posljednjem ispraćaju mogu prisustvovati samo članovi obitelji i predstavnik vjerske zajednice te zabrana objave mjesta i vremena posljednjeg ispraćaja. Pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne i dalje se održavaju uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Od 29. svibnja svečanosti sklapanja braka i životnog partnerstva mogu prisustvovati i druge osobe, a ne samo obitelj i svjedoci te se ukida zabrana održavanja svadbenih svečanosti. Sklapanje braka i životnog partnerstva, kao i svadbene svečanosti održavat će se uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video