Vijesti / Koronavirus

nazire se kraj

Nema novooboljelih od koronavirusa: Capak otkrio što trebamo da bi proglasili kraj epidemije

Nema novooboljelih od koronavirusa: Capak otkrio što trebamo da bi proglasili kraj epidemije
Pixell/POOL

Vili Beroš je trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio 'više nego zadovoljavajućom'.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u utorak da Hrvatska nema novooboljelih od koronavirusa, a trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio je 'više nego zadovoljavajućom'.

Od dosad ukupno potvrđenih 2.246 osoba, dosad se oporavilo 2.088 soba. Preminule su 103 osobe. Još je 55 osoba na liječenju. Četiri osobe su trenutačno na respiratoru, piše RTL.

Dosad je testirano ukupno 67.297 osoba, a u posljednja 24 sata njih 602, objavljeno je na stranici Koronavirus.hr.

'To se nije dogodilo slučajno, Nacionalni stožer je poklonio vjeru struci i u sinergiji svih', rekao je Beroš ističući kako su dobri rezultati postignuti zahvaljujući građanima, struci, politici, Vladi, medijima.

Upitan o kraju epidemije, ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak kazao je da se smatra da dođe kraj epidemije nakon što prođe 14 dana od posljednjeg slučaja. 

'Trebamo biti oprezni i čim ne bude cirkulacije virusa, razmišljat ćemo o tome da proglasimo kraj epidemije', rekao je Capak. 

Komentirao je i što ukoliko bude bilo turista pozitivnih na koronavirus. 

'Naših autohtonih slučajeva mi više nemamo. Imamo još par zaraženih. Smatramo da imamo dovoljno kapaciteta u slučaju unosa. Imali smo sastanak što učiniti u slučaju da se zarazi turist, taj dokument ćemo objaviti do kraja tjedna. Cilj nam je zaštiti turiste, ali i naše građane', rekao je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video