Vijesti / Koronavirus

NAJNOVIJI PODACI

KORONAVIRUS U Hrvatskoj u 24 sata oboljele još 52 osobe, preminuo muškarac

KORONAVIRUS U Hrvatskoj u 24 sata oboljele još 52 osobe, preminuo muškarac
Varaždinski.hr, PIXSELL

Preminula je jedna osoba, muškarac 1951. godine

Imamo 52 nova slučaja, kazao je Beroš. Ukupno 3827. Učinjeno je 1824 testiranja. Postotak pozitivnih nalaza je 4,3 posto. Preminula je jedna osoba, muškarac 1951. godine, sada ih je ukupno 120. Na respiratoru je pet osoba.

"Naši sugrađani sve češće koriste maske. Treba pohvaliti takvo ponašanje i apelirati na sve da se pridržavaju uputa", kazao je Beroš. "Važno je imati otvorenu komunikaciju i dijalog", dodao je Beroš. "Na pravom smo putu, ne razmišljamo o kaznama nego apeliramo na odgovornost", zaključio je ministar Beroš.

O zarazi u Ministarstvu obrazovanja

Krunoslav Capak komentirao je slučaj zaraze u Ministarstvu obrazovanja.

"Jedna osoba je zaražena, ostvarila je kontakte s ljudima iz Ministarstva. Ministrica Divjak bila je jučer na sastanku vlade, ali svi sudionici su za vrijeme sastanka imali maske. Sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju. Neki iz Ministarstva su se već testirali i danas će biti poznati rezultati", kazao je.

Dodao je da nema podataka da je nakon izbora došlo do većeg broja zaraženih. "Što se tiče doma za starije u Klaićevoj, zaposlenici su bili članovi povjerenstva, ali nemamo potvrdu da je to vezano uz sam izborni dan. Ako to bude tako, mi ćemo to jasno iskomunicirati", zaključio je.

"Ja znam da se radi o velikom okupljanju, ne znam o kojoj se svadbi radi točno. Kao što znate, čim smo saznali za prvu oboljelu osobu komunicirali smo da svi s vjenčanja budu u samoizolacije. Epidemiolozi su ih osobno zvali. Ne znam je li se ovdje radilo o kršenju samoizolacije ili ne", dodao je.

O turistima

Potom je komentirao turiste u Hrvatskoj. "Kod nas su zaraženi turisti, jedna Srpski građanin, odmah je vraćena iz Pule u Srbiju. Iz Švedske su došle tri osobe, zarazile su se u Švedskoj, sad su u Istri. Zaraženo je i dvoje Amerikanaca. Imamo obitelj iz Makedonije, oni će ostati u izolaciji u apartmanu. Imamo u Splitu pozitivnog Britanca, ne znamo kako se zarazio i kada", rekao je Capak.

O padu broja novozaraženih u Zagrebu i jeseni

Capak kaže da pad broja zaraženih u Zagrebu može biti rezultat mjera. "Mi mislimo da će nam taj broj dnevni pasti ispod 50, što bi značilo da smo slomili sadašnji val epidemije. Događaju nam se masovna okupljanja", rekao je Capak.

Što se tiče jeseni. WHO ne bi komunicirao to da ne smatra situaciju ozbiljnom. "Primirje je, ali na jesen kada dođu druge infekcije i kada ćemo biti više u zatvorenim prostorima, vjerojatno će nam se događati i veći broj oboljelih", zaključuje Capak.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!