Vijesti / Koronavirus

najnovije informacije

NOVI SLUČAJ U Varaždinskoj županiji malodobno dijete zaraženo koronavirusom

NOVI SLUČAJ U Varaždinskoj županiji malodobno dijete zaraženo koronavirusom
Kristina Stedul Fabac/Pixsell; Ilustracija

Dijete je testirano preventivno jer živi u kućanstvu s pozitivnom osobom.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

- Radi se o malodobnom djetetu, bez simptoma, koje je u bolnicu zaprimljeno nevezano za COVID-19, a testirano je preventivno jer živi u kućanstvu s pozitivnom osobom.

U istom razdoblju se jedna dodatna osoba i oporavila tako da je broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji i dalje sedam.

S obzirom da je jedna osoba s bolničkog liječenja otpuštena na kućno liječenje, u Općoj bolnici Varaždin i dalje imamo dvije osobe, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa ovo je 62. evidentirani slučaj zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

- Samo u posljednja 24 sata testirano je 95 uzoraka, a od početka epidemije ukupno 6.502 što potvrđuje da na razini Varaždinske županije testiramo iznad nacionalnog prosjeka po stanovniku. S druge pak strane imamo vrlo mali udio u broju aktivnih slučajeva tako da svakako možemo i dalje biti zadovoljni aktualnom epidemiološkom situacijom kod nas - istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!