Vijesti / Koronavirus

otkazivanje traila

HABIJAN O ODLUKAMA EPIDEMIOLOGA 'Cijenim njihov rad, ali kriteriji moraju biti isti za sve'

HABIJAN O ODLUKAMA EPIDEMIOLOGA 'Cijenim njihov rad, ali kriteriji moraju biti isti za sve'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

'Onda nije 'normalno' da se omogućava zabava u noćnim klubovima, a brani trail utrka'...

Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina iz redova HDZ-a, na svom se Facebook profilu osvrnuo na donesene epidemiološke mjere.

- Kafići, barovi, noćni klubovi su puni. Restorani, plaže, turistički brodovi krcati turistima. Socijalne distance nema. U Republici Hrvatskoj trenutno odmara gotovo 900.000 turista iz cijeloga svijeta.

Dvije županije i Grad Zagreb jedine su jedinice lokalne i regionalne samouprave u kojima je povećan broj zaraženih.

Međutim, neovisno o tome, Županijski stožer civilne zaštite odlučio je otkazati jednu od top svjetskih trail utrka 100 milja Istre koja se trebala održati krajem rujna u Istri. Na utrci je trebalo nastupiti gotovo 2000 trkača iz 60 zemalja u 5 kategorija: 20, 42, 67, 128 i 168 km.

Svatko od njih trenirao je cijele godine za taj dan. Priprema za navedenu utrku zahtijeva puno odricanja, truda, u konačnici i novaca. Svatko od njih ima svoju priču, svoj cilj i razlog zbog kojeg se odlučio savladati 168 km od Labina do Umaga - stoji u objavi.

Dodaje da razumije da trenutna situacija zahtijeva prilagodbu na novo 'normalno', no smatra da kriteriji moraju biti isti za sve.

- Onda nije 'normalno' da se omogućava zabava u noćnim klubovima, a brani trail utrka gdje na 168 kilometara ne sretneš 10 ljudi. Da se održavaju razni festivali, okupljanja po cijeloj državi, a otkazuju sportski događaji u prirodi.

Ponavljam, svjestan sam trenutne situacije, cijenim napore epidemiologa i njihov rad na suzbijanju epidemije, ali kriteriji prilikom donošenja odluka moraju biti isti za sve - istaknuo je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video