Vijesti / Koronavirus

TRI NOVOZARAŽENA

PRVI SLUČAJ U varaždinskoj bolnici preminula osoba zaražena koronavirusom, riječ je o ženi starije životne dobi

PRVI SLUČAJ U varaždinskoj bolnici preminula osoba zaražena koronavirusom, riječ je o ženi starije životne dobi
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Preminula osoba zaprimljena je u Opću bolnicu zbog ozljede prsnog koša, a dodatnim testiranjem utvrđeno je da je zaražena koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije danas je održao konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na trenutno epidemiološko stanje u županiji.

- U posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o mladim osobama koje su se vratile s ljetovanja. Imaju blažu kliničku sliku i liječit će se kod kuće - rekao je danas na konferenciji za novinare Robert Vugrin, načelnika Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić izvjestio je kako u Varaždinskoj županiji imamo prvu preminulu osobu koja je bila zaražena koronavirusom.

- Radi se o ženskoj osobi starije životne dobi. Zaprimljena je zbog ozljede prsnog koša. Prilikom prijema u bolnicu osoba nije pokazivala značajnije znakove respiratornih bolesti te smo dodatnim testiranjem utvrdili prisutnost koronavirusa. Osoba je bolovala od srčane bolesti i od plućne bolesti pa možemo reći da je koronavirus doprinjeo smrtnom slučaju - rekao je Kudelić.

U četiri dana u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

- Unazad 30 dana testirali smo preko 2000 uzoraka, a od početka ožujka testirano je 7.500 uzoraka. Imamo jednu osobu koja se oporavila pa sada imamo 15 aktivnih slučajeva. Od čega su dvije osobe na bolničkom liječenju, a ostali se liječe kod kuće - rekao je Vugrin.

Vugrin je naglasio kako svaka pojedina osoba može svojim osobnim primjerom utjecati na intezitet širenja koronavirusa u svojoj sredini.

- Ako imate blažu kliničku sliku ne znači da ne možete ugroziti stariju populaciju - zaključio je.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video