Vijesti / Koronavirus

promjena situacije

ODLUČIO STOŽER Od sutra nastavnici i učenici varaždinskih osnovnih škola bez maski

ODLUČIO STOŽER Od sutra nastavnici i učenici varaždinskih osnovnih škola bez maski
Kristina Stedul Fabac/Pixsell/Ilustracija

U slučaju da se epidemiološka situacija pogorša, takva odluka će se odmah revidirati.

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina je, s obzirom na trenutno zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u vezi proglašene epidemije bolesti COVID-19 na području Grada Varaždina i Varaždinske županije, donio odluku da od utorka, 22. rujna 2020. godine učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i njihovi nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave.

Gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar u ponedjeljak su održali sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Gradskoj vijećnici te im prenijeli sve informacije i upute vezane uz provođenje ove Odluke.

Posebno se upozorava da se i nadalje obavezno poštuju i provode sve ostale mjere, upute i preporuke za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od utvrđenog fizičkog razmaka, dezinfekcije, higijene i ostalog.

Odlukom se ne narušava pravo svakog pojedinca da, s obzirom na svoje zdravstveno stanje i osobno uvjerenje, odluči i dalje nositi masku unatoč odluci Stožera.

U slučaju da se epidemiološka situacija pogorša, takva odluka će se odmah revidirati.

Ponovno se pozivaju svi građani da poštuju mjere za sprječavanje bolesti COVID-19 (fizičke distance, dezinfekcije, higijene, funkcionalnog nošenja zaštitnih maski) te se apelira da svoju djecu ne vode na veća okupljanja, a prvenstveno ona koja su utvrđena kao najveća žarišta zaraze – vjenčanja.

Čehok je istaknuo kako moli i poziva roditelje i djecu da se još i više drže mjera i paze na svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video