Vijesti / Koronavirus

odluka ivanečkog stožera

KORONAVIRUS U IVANCU Stožer apelira na građane se ne okupljaju pred dućanima. Evo i ostalih mjera

KORONAVIRUS U IVANCU Stožer apelira na građane se ne okupljaju pred dućanima. Evo i ostalih mjera
Davor Javorovic/PIXSELL/Grad Ivanec

Danas su na ivanečkom području evidentirane 23 novozaražene osobe.

Iz epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije stiglo je upozorenje i informacija o pojavi nekoliko žarišta virusa COVID-19 na području grada Ivanca, s većim brojem pozitivnih osoba te s većim brojem osoba kojima je propisana mjera obavezne samoizolacije.

Situacija je eskalirala na jednom obiteljskom druženju u bližoj okolici Ivanca, s kojeg se zaraza proširila. Danas su na ivanečkom području evidentiranje 23 novozaražene osobe. Prema informacijama epidemiologa, krug novozaraženih se širi.

- Zbog svega ovoga apeliramo na sve građane da novonastalu situaciju shvate krajnje ozbiljno, da pojačaju mjere zaštite i samozaštite te da poduzmu sve moguće kako bi zaštitili vlastito i tuđe zdravlje - poručuju iz Grada Ivanca.

Radi sprečavanja daljnjeg širenja zaraze te u cilju zaštite zdravlja i života svih građana, Stožer CZ grada Ivanca strogo preporučuje primjenu sljedećih mjera:

- do poboljšanja epidemiološke  situacije na području grada Ivanca odgoditi sva javna okupljanja s većim brojem osoba (sportska događanja, treninzi, manifestacije udruga civilnog društva itd.);

- ugostiteljima se upućuje zamolba da postrože kontrolu i da se dosljedno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera;

- pozivaju se građani da se suzdrže od okupljanja ispred trgovina, pogotovo ispod skučenih nadstrešnica, gdje se virus vrlo brzo može proširiti;

- vlasnici malih trgovačkih obrta pozivaju se da zabrane okupljanje građana ispred trgovina, o čemu će tijekom dana od strane gradskih komunalnih redara dobiti pismene obavijesti i upute Stožera CZ;

- djelatnici Policijske postaje Ivanec obavljat će pojačan nadzor nad provođenjem svih propisanih epidemioloških mjera, kao i poštivanje preporuka Stožera Grada Ivanca.

Kako bi se što je moguće više spriječilo širenje virusa, mole se građani da u novonastaloj situaciji budu strpljivi te da se ponašaju sukladno preporukama o nošenju maski, držanju preporučene distance i pojačane higijene ruku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video