Vijesti / Koronavirus

KORONAVIRUS - STANJE

DNEVNO STANJE Imamo 52 novozaražene osobe, izvor zaraze za skoro pola je nepoznat

DNEVNO STANJE Imamo 52 novozaražene osobe, izvor zaraze za skoro pola je nepoznat
Zvonko Lončar; Opća bolnica Varaždin

Zbog novih slučajeva bila su postupanja u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, u jednom dječjem vrtiću i u jednom samostanu.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Vezana vijest:

Kapucinska crkva - Varaždin - prognoza - proljeće - oblačno samostan je zatvoren KORONA ZATVORILA KAPUCINE 'Skoro svi smo pozitivni'

Što se tiče izvora zaraze, u 27 slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je kod 25 osoba izvor zaraze nepoznat. Jedna nova osoba je hospitalizirana, a jedna je stavljena na respirator.

- Valja posebno istaknuti visoki udio novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. U posljednjih deset dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je 266 novih pozitivnih na koronavirus, a kod njih 76, što je skoro 30 posto, izvor zaraze nije bio poznat. To ukazuje na to da imamo oveći broj prenositelja koji toga nisu ni svjesni, te da se moramo fokusirati na sebe, na mjesta na kojima se zadržavamo i bliske kontakte koje ostvarujemo, a posebno paziti na one koji zbog svoje zdravstvene situacije spadaju u rizičnu kategoriju – poručio je Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Zbog novih slučajeva bila su postupanja u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, u jednom dječjem vrtiću i u jednom samostanu.

U istom razdoblju evidentirana su 22 oporavka pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 244. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 19 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 18 na kisiku, a 1 na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 225 osoba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi preko 1.230 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video