Vijesti / Koronavirus

PORAST ZARAŽENIH

VAŽNA OBAVIJEST Varaždinska bolnica kreće u reorganizaciju rada, evo što to znači

VAŽNA OBAVIJEST Varaždinska bolnica kreće u reorganizaciju rada, evo što to znači
Filip Kušter

Opća bolnica Varaždin radit će prema trenutno dostupnom broju djelatnika i prema trenutnim mogućnostima...

Varaždinska Opća bolnica putem priopćenja obratila se javnosti te najavila reorganizaciju rada uslijed povećanja broja hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na Covid-19.

Vezana vijest:

Robert Vugrin, opća bolnica, koronavirus KORONAVIRUS - STANJE DNEVNO STANJE Imamo 52 novozaražene osobe, izvor zaraze za skoro pola je nepoznat

Iz varaždinske bolnice ističu kako u ovim uvjetima već sada preopterećenog bolničkog sustava, prvenstveno objedinjenog hitnog bolničkog prijema i potrebe za osiguranjem dodatnih bolničkih kapaciteta za liječenje Covid-19 bolesnika, primorani su napraviti određene organizacijske promjene.

- Ovim putem obavještavamo korisnike naših usluga da će se opseg specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i hladnog programa koji uključuje dio naručenih operacijskih zahvata i dijagnostičko-terapijskih postupaka morati postepeno smanjivati. Opća bolnica Varaždin radit će prema trenutno dostupnom broju djelatnika i prema trenutnim mogućnostima. Zbrinjaviti će se svi hitni bolesnici, djeca i onkološki bolesnici, a sve one kod kojih će doći do privremene odgode operacijskog zahvata, dijagnostičko-terapijskog postupka ili pregleda, u ovom trenutku molimo za razumijevanje i strpljenje - poručuju iz bolnice.

U Općoj bolnici Varaždin samo u zadnjih 48 sati broj pacijenata na bolničkom liječenju udvostručio. Na današnji dan na bolničkom liječenju nalazi se 19 pacijenata. To su sve teško oboljele osobe sa teškom kliničkom slikom koja uključuje upalu pluća, a jedna je na respiratoru. Zbog zapunjenosti Primarnog respiracijskog centra u KB Dubrava i Klinike za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' takve bolesnike nije više moguće transportirati na liječenje u Zagreb kao što je to do sada bio slučaj pa se spomenuti pacijent nalazi na respiratoru u Općoj bolnici Varaždin.

- Ovakav veliki broj hospitaliziranih pacijenata zahtjeva hitnu reorganizaciju bolničke službe, što se, nažalost, mora odraziti i na obim usluga koje će OBV u sljedećim danima pružati svojim sugrađanima. Treba napomenuti da se trenutno u samoizolaciji nalazi 36 bolničkih djelatnika i dodatnih 10 je pozitivno na koronavirus, što čini praktički 3 posto ukupnog broja djelatnika bolnice. Očekujemo da će se u sljedećim danima taj broj nažalost povećavati. Imajući u vidu činjenicu da se na području Varaždinske županije trenutno u samoizolaciji nalazi oko 1.200 osoba, očekujemo u sljedećim danima dodatni priljev pacijenata zaraženih koronavirusom u bolnicu - poručuju iz varaždinske bolnice.

Zaključno apeliraju na nužnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera jer u protivnom, dodaju, prijeti kolaps bolničkog zdravstvenog sustava.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!