Vijesti / Koronavirus

o stanju u varaždinskoj bolnici

KUDELIĆ ZA RTL 'Situacija je vrlo ozbiljna, imamo proboj u bolnički sustav'

Ravantelj Opće bolnice Varaždin bio je gost RTL-a Danas...

U Općoj bolnici Varaždin neke ambulante će prestati s radom, a većina nehitnih operacija bit će odgođena. Stanje je vrlo ozbiljno, istaknuo je za RTL Danas ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić u razgovoru s RTL-ovim reporterom Borisom Miševićem.

Vezana vijest:

Robert Vugrin konferencija za medije VUGRIN 'Bili smo druga najbolja županija, sad smo među najgorima. Moramo brzo reagirati'

- Situacija je vrlo ozbiljna, u zadnjih nekoliko dana bilježimo drastičan porast zaraženih, prešli smo brojku od 100 i imamo proboj u bolnički sustav - trenutno gotovo da i nema odjela bez jednog zaraženog. Njih 81 je ispalo iz stroja što je 4,5 posto ukupnog broja djelatnika i naravno da se posao ne može obavljati u punom opsegu - objasnio je Kudelić.

- Morali smo u reogranizaciju zbog povećanog broja zaprimljenih pacijenata pet puta unazad sedam dana, nedostaje osoblja, no srećom svi naši zaraženi zdravstveni djelatnici su doma s blažom kliničkom slikom, ali jest zabrinjavajuće da je učestalost zaraze kod medicinskog osoblja čak osam puta veća nego među općom populacijom. Ako se nastavi ovakav trend postoji opasnost od urušavanja zdravstvenog sustava - upozorio je Kudelić.

Objasnio je da u bolnicu ne primaju one koji su bolesni s blažom slikom, već su to sve pacijenti koji su ovisni o kisiku i nisu stariji, nego radno sposobne osobe srednje životne dobi

- Na respiratoru je osoba koja je 60. godište - klinička slika se mijenja - poručio je Kudelić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video