Vijesti / Koronavirus

moguće sankcije

KAZNE ZA NENOŠENJE MASKI? Evo što je na to rekao premijer Plenković...

KAZNE ZA NENOŠENJE MASKI? Evo što je na to rekao premijer Plenković...
Nikola Čutuk/Pixsell; Patrik Macek/Pixsell

Mnogi ovo neće pozdraviti...

Vlada razmišlja o uvođenju novčanih kazni za nenošenje maski i nepridržavanje drugih mjera, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja novog paketa epidemioloških mjera.

Vezana vijest:

Stožer civilne zaštite PREDSTAVLJENE NOVE MJERE U cijeloj zemlji zatvaraju se kafići, restorani, teretane, kladionice, nema svadbi...

Na pitanje novinara razmišlja li se o novčanim kaznama zbog nepridržavanja mjera Plenković je odgovorio: 'Da, razmišljamo i o tome', rekao je Plenković.

- Radimo to nerado jer cijela ova bitka protiv covida-19 je temeljena na načelu povjerenja, solidarnosti, razumijevanja... Kao Vlada nismo sretni sa sankcijama protiv naših građana jer imamo povjerenja u naš narod. Imamo povjerenja da sugrađani razumiju koliko je bolest opasna za starije i one krhkog zdravlja. Moramo se čuvati. Ako će se neki među nama ponašati bezobzirno prema drugima i ugroziti druge, onda nakon ovog iskustva moramo posegnuti i za mjerama koje će imati sankcije. To radimo jako nerado, osobno mi je to problem. Napravit ćemo distinkciju između odgovornih i onih koji to nisu. Pronaći ćemo način kako očuvati radna mjesta, i od poduzetnika očekujem razumijevanje. Ne radimo to da bismo nekoga ugrozili nego da sačuvamo zdravlje - istaknuo je Plenković.

Mjere koje su danas predstavljene stupaju na snagu od subote i bit će na snazi do 21. prosinca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video