Vijesti / Koronavirus

KORONA-KRIZA

NEZADOVOLJSTVO ŠATORIMA 'Međimurci su pokazali da se kisikom može i do hotela'

NEZADOVOLJSTVO ŠATORIMA 'Međimurci su pokazali da se kisikom može i do hotela'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Sa Čačićem ne može nitko razgovarati, veli Čehok.

Varaždinski gradski vijećnik Davor Patafta (Liga za Varaždin) na današnjoj se sjednici osvrnuo na vojne šatore postavljene u sklopu Opće bolnice Varaždin, koji su opremljeni kisikom te namijenjeni smještaju pacijenata oboljelih od bolesti covid-19.

- Išao sam to pogledati. To su tri šatora od 50 kvadrata, pored njih su 'poljski WC-i', Toi-toi. Na minus 5 bolesnici s temperaturom moraju tamo nuždu obavljati - kritički se osvrnuo Patafta.

Pitao je zbog čega se nije pribjeglo nekim drugim rješenjima.

- Ovi šatori nalaze se svega 80 metara od Centra 'Tomislav Špoljar', koji izgleda kao u Švicarskoj. Tamo se to moglo puno bolje napraviti. Znam da je Županija nadležna, ali zanima me je li Grad ponudio određene objekte - pitao je Patafta.

Čehok je uvodno rekao da mu je žao što se to događa.

- Meni je jasno da župan Radimir Čačić nije osoba s kojom bilo tko može razgovarati. On nije koncilijantna osoba, on je osoba svađe, sukoba i prkosa. Ali oko ovoga smo se trebali dogovoriti. Mi smo dali na raspolaganje sve svoje objekte i zgrade. Nije mi jasno zašto se nije aktivirao primjerice Studentski dom. Tamo bi svaki bolesnik bio u jednoj sobi, svatko bi imao svoj sanitarni čvor. Tamo je bolje nego u hotelu. A Međimurci su pokazali da se kisik može dovesti i u hotel. No Županija je išla sama, nas nisu ni pitali. U jednom trenutku su pitali za dvoranu Centra 'Tomislav Špoljar'. Rekli smo da naravno, no ni to to nisu uzeli. Jedino se župan medijski izderava na nas.

Kaže Čehok da je Grad spreman platiti i kisik ako treba.

- Ostavili smo sredstva i za testiranje po tvornicama, to još uvijek nije krenulo. Danas je glavna epidemiologinja rekla da je to dobro napraviti, ali na ciljane skupine. Upravo to smo rekli i mi.

Još uvijek nudimo ruku Županiji i Stožeru - poručio je gradonačelnik.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video