Vijesti / Koronavirus

korona u školama

I po broju covid-pozitivnih učenika Varaždinska županija je u samome vrhu

I po broju covid-pozitivnih učenika Varaždinska županija je u samome vrhu
Emica Elvedji/PIXSELL

Neslavno prvo mjesto pripalo je susjednom Međimurju...

Premijer Andrej Plenković održao je u utorak online sastanak s hrvatskim županima koji su izvijestili o problemima županija u borbi s epidemijom, iznijete su i nove informacije o stanju u školama po županijama, među kojima da je u Međimurskoj najviše Covid pozitivnih učenika. Na drugome mjestu po broja Covid-pozitivnih učenika je Varaždinska županija.

Ukupan broj zaraženih učenika po županijama pokazuje da su Međimurska (392 učenika, 3,02 posto), Varaždinska (494 učenika, 2,49 posto), Splitsko-dalmatinska (1098 učenika, 2,05 posto), Primorsko-goranska (566 učenika, 2 posto) te Grad Zagreb (1922 učenika, 1,95 posto) najpogođenije, što prati i odnos zaraze u populaciji po županijama, dodao je Fuchs. Uočili su da broj pozitivnih slučajeva prema učenicima pada.

Tako je u listopadu bilo pozitivnih 3,3 posto učenika osnovnih škola i 6,4 posto srednjih škola. U studenom je taj broj u učeničkoj populaciji pao na tri, odnosno na šest posto.

- Svi smo pod teškim pritiscima. Moramo izdržati pritiske - od medija do nekih skupina, koje se protive i najmanjim mjerama, pa do toga da bi netko uopće zatvorio sve škole na godinu dana - naglasio je ministar Radovan Fuchs.

- Da osobno vidim da je to dobro ili da postoje neke opasnosti, sigurno ne bih dozvolio da moji unuci idu u školu - poručio je.

Izrazio je uvjerenje da dobro rade te pozvao župane da kontaktiraju i konzultiraju Ministarstvo u bilo koje vrijeme.

Online sastanku su nazočili i ministar zdravstva Vili Beroš, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji su iznijeli nove epidemiološke podatke.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!