Vijesti / Koronavirus

županijski stožer

KORONA - STANJE 319 novih slučajeva zaraze, preminulo devet osoba

KORONA - STANJE 319 novih slučajeva zaraze, preminulo devet osoba
Varaždinski.hr

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 9986.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 319 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 765 uzoraka.

Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1972 novih slučajeva, a broj novo zaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je visokih 1170.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 52 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 42 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 262 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 120 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 20 na respiratoru, 73 ih je u Klenovniku i 48 u Novom Marofu.

Preminulo je 9 osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno su do sada evidentirane 132 preminule osobe pozitivne na COVID-19, od kojih 28 tijekom prva četiri dana ovog mjeseca.

S kućnog liječenja otpuštene su 263 osobe.

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 9986. Na liječenju kod kuće nalazi se 2217 osoba.

Vezana vijest:

trgovački centar, trgovina, šoping i dalje imamo mise NOVE MJERE Evo promjena u Varaždinskoj županiji, naglasak je na trgovačkim centrima

- Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, kako već najavljeno, produžio valjanost odredbi Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Varaždinske županije, a koje su bile na snazi od 21. studenog do 4. prosinca ove godine. Nova Odluka je na snazi do 21. prosinca, a uključuje i posebne mjere za trgovine i trgovačke centre.

Napominjemo da su na području Varaždinske županije na snazi i posebne epidemiološke mjere donesene također Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vrijede do 21. prosinca.

Na snazi su mjere iz svih važećih Odluka, a u područjima u kojima dolazi do određenog preklapanja primjenjuju se strože mjere - poručuju iz stožera.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video