Vijesti / Koronavirus

index doznaje

POPUŠTANJE MJERA U veljači će kafićima i restoranima biti dozvoljen rad na terasama?

POPUŠTANJE MJERA U veljači će kafićima i restoranima biti dozvoljen rad na terasama?
Varaždinski.hr

Stožer je do kraja siječnja produžio mjere, a Index doznaje kako je najranije popuštanje mjera u Hrvatskoj moguće sredinom veljače.

- Prvo popuštanje mjera bit će dozvola rada kafićima i restoranima, ali samo na terasama. Ne može se dopustiti ranije otvaranje, ako vidimo koliko je teška epidemiološka situacija, ne samo kod nas već i u zemaljama u okruženju. Iako su nam pale brojke, to nije ni približno dovoljno da bi se popustilo s mjerama. Vidimo da se u Velikoj Britaniji pojavio novi soj koronavirusa. Vidimo da je i Njemačka odlučila produžiti mjere sve do Uskrsa. Moramo biti ozbiljni - rekao je Indexu izvor blizak Stožeru.

Zbog hladnog vremena, navodi kako nema smisla sad otvarati terase jer bi se ljudi okupljali oko grijalica i još bi im bilo teže držati fizičku distancu.

- Najizglednije je da popuštanje mjere slijedi sredinom veljače. To će se prvo odnositi na rad kafića i restorana, no samo na rad terasa, unutra neće biti dopušten rad sve dok ne bude povoljna epidemiološka situacija - istaknuo je izvor.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!