Vijesti / Koronavirus

nakon 31. siječnja

ČAČIĆ PODRŽAO OTVARANJE TERETANA 'To se može kontrolirati, nema ih kao ugostiteljskih objekata'

ČAČIĆ PODRŽAO OTVARANJE TERETANA 'To se može kontrolirati, nema ih kao ugostiteljskih objekata'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell; Dalibor Urukalović/Pixsell

U drugoj fazi, nakon 31. siječnja, ići će se i prema otvaranju terasa. No sve ovisi o brojevima zaraženih i tempu cijepljenja, istaknuo je varaždinski župan...

Varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u emisiji Županijske teme VTV televizije te se osvrnuo na popuštanje mjera o kojem je i u četvrtak govorio premijer Andrej Plenković.

Plenković je tad rekao kako će sve mjere koje su sad na snazi vrijediti do 31. siječnja, a nakon toga će se razmatrati moguća popuštanja, poglavito otvaranje teretana te terasa ugostiteljskih objekata.

Čačić se složio s Plenkovićevom idejom, no dodao je kako je kod popuštanja mjera, osim daljnjeg pada broja zaraženih, važan i tempo kojim će se u budućnosti odvijati procjepljivanje.

- Stvari vezane za cijepljenje sad nisu spektakularne, no mogle bi biti – rekao je Čačić.

Dodao je kako su u Varaždinskoj županiji procijepljeni svi koji su po protokolima morali biti cijepljeni: domovi za starije, hitne pomoći, zdravstveni djelatnici i zdravstveni radnici u mirovini koji su se za vrijeme korona-krize ponovo aktivirali.

- Sad se ide prema stanovništvu, što je odlično.

Istaknuo je kako su ugostiteljski objekti i dalje problem jer inspektori, po Čačiću njih četiri ili pet, ne može nadzirati 500 do 600 ugostiteljskih objekata na području Varaždinske županije. No, dodao je, teretane nisu takav problem.

- Teretana nema toliko kao ugostiteljskih objekata. S nekim propisom od 20 do 30 kvadrata po vježbaču ili koliko struka veli, to se može kontrolirati. U sljedećoj fazi će se ići i prema terasama, samo da zadržimo ove brojeve i neka broj cjepiva bude dobar. To vam je sva pamet – zaključio je temu Radimir Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video