Vijesti / Koronavirus

borba s covid-19

Sastanak stožera o relaksaciji mjera. Beroš: 'Sportske aktivnosti stavili bismo u prvi plan'

Sastanak stožera o relaksaciji mjera. Beroš: 'Sportske aktivnosti stavili bismo u prvi plan'
Davorin Visnjic/Pixsell

Više o popuštanju mjera znat će se do sredine sljedećeg tjedna.

Članovi Stožera civilne zaštite danas su održali sastanak na kojem se razgovaralo o popuštanju mjera od 1. veljače.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da su evaluirali dosadašnju učinkovitost mjera te su dogovorili da će se sljedeći tjedan dodatno analizirati ublažavanje mjera koje će biti prikladne u tom trenutku.

- Sve to skupa treba uzeti u obzir. To je zahtjevan i dinamičan posao. Ali ako za 3-4 dana iskrsne nova okolnost, tipa pojava novog soja u Hrvatskoj, sve to pada u vodu – objasnio je Beroš zašto još ne mogu točno reći gdje će se krenuti s relaksacijom mjera.

Žele nastojati u relaksaciji mjera kao nagradu i zahvalu hrvatskom narodu za odgovorno ponašanje, ali da to mora biti u skladu sa situacijom.

- Dobili smo pismo nacionalne udruge ugostitelja koje ukazuje na određene probleme i na eventualni povlašteni položaj nekih vrsta objekata. Bitno je da se mjere prema svima odnose na isti način, ali to nije moguće uvijek postići. Naravno da nismo to napravili namjerno, pojedini kafići su zatvoreni, a kava se prodaje na benzinskim crpkama i nekim restoranima. No o tome ćemo više razgovarati sljedeći tjedan - rekao je Beroš.

Sport i zdrave aktivnosti stavile bi se u prvi plan kada bi došlo do relaksacije mjera.

- Razmišljali smo da sportske aktivnosti stavimo u prvi plan što se tiče popuštanja mjera. Netko zagovara otvaranje teretana, ali nitko nikom ne brani da ide trčati npr oko Jaruna ili na Sljeme. No, i otvaranje teretana biti će tema za razgovor, odgovor ćete imati do sredine tjedna - rekao je.

- Mi imamo jako dobru epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ali mi moramo gledati širi kontekst - ustvrdio je Beroš.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video