Vijesti / Koronavirus

epidemiološka situacija

ŠTO JE S MJERAMA? Evo što se najvjerojatnije otvara 1. veljače

ŠTO JE S MJERAMA? Evo što se najvjerojatnije otvara 1. veljače
Marko Jurinec/Pixsell/Ilustracija

Konačna odluka još je na čekanju, ali nešto se ipak zna.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i članovi Vlade danas su održali sastanak na kojem su razgovarali o popuštanju mjera i epidemiološkoj situaciji u državi i Europi.

Vili Beroš na konferenciji za novinare koja se održala nakon sastanka nije otkrio previše, osim da će se više znati do sredine tjedna i da su natjecanja i sport u prvom redu za otvaranje.

Ipak, Index doznaje malo više detalja sa sastanka te da je postignut određeni konsenzus oko blagog popuštanja mjera 1. veljače.

Kako pišu, izgledno je da će se u ponedjeljak 1. veljače otvoriti teretane, iako još nije sigurno jer nema čvrstih znanstvenih dokaza jesu li teretane mjesta s kojih se pojačano širi zaraza.

Sportsko otvaranje trebalo bi se doticati treninga i natjecanja, posebno na otvorenim prostorima, a moguće je da se djeci dozvoli trening u zatvorenom. Prema aktualnim mjerama, koje su na snazi do 31. siječnja, treninzi i natjecanja su dozvoljeni samo za sportaše 1., 2. i 3. kategorije.

Što se tiče ugostiteljskog sektora, izgledno je da će se na navedeni datum dopustiti prodavanje kava i sličnih napitaka za van. Ugostitelji već neko vrijeme ukazuju na određene nelogičnosti prodaje kave od strane kioska i pekarna.

U igri je i otvaranje terasa restorana i kafića, ali dosta toga ovisit će i o epidemiološkoj situaciji tijekom drugog tjedna. Što se tiče sektora obrazovanja, učenike viših razreda želi se vratiti u škole te bi se u tom slučaju prekinulo s online nastavom.

Konačna odluka još se čeka, a čini se da je srijeda taj dan kad će se znati što možemo očekivati s 1. veljače, piše Index.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video