Vijesti / Koronavirus

na konferenciji

POVRATAK U KLUPE Stožer iznio detalje o održavanju nastave u Varaždinskoj županiji

POVRATAK U KLUPE Stožer iznio detalje o održavanju nastave u Varaždinskoj županiji
Screenshot

Napomenuo je da treba biti oprezan s popuštanjem mjera i promptno reagirati ako dođe do pogoršanja situacije.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik župana Robert Vugrin danas je održao konferenciju za medije pri čemu se osvrnuo na aktualnu situaciju i epidemiološke mjere.

- Tijekom 24 sata evidentirano je 22 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji, a time smo na tjednoj bazi na 171 novom slučaju - kazao je uvodno dodavši da se smanjuje broj pacijenata na bolničkom liječenju.

- Sedmodnevna incidencija iznosi 103, 14-dnevna incidencija je pala na 226, a preminule su dvije osobe pozitivne na COVID 19.

Po prvi puta od 15. listopada udio pozitivnih slučajeva je ispod 10 posto, a na vrhu epidemije to je iznosilo 44 posto, istaknuo je Vugrin.

Napomenuo je da treba biti oprezan s popuštanjem mjera i promptno reagirati ako dođe do pogoršanja situacije.

- Na današnjoj sjednici Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je određene zaključke vezane uz epidemiološke mjere.

Ide preporuka osnivačima i ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova da se od 1. do 12. veljače u srednjim školama i dalje provodi nastava prema modelu C - nastava na daljinu, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji obavljaju stručnu praksu u školama i poslodavaca i učenika umjetničkih škola, govorimo o individualnoj nastavi, jedan na jedan, koja će se provoditi prema modelu A.

Svi razredi osnovnih škola, od 1. do 8. razreda, imaju mogućnost održavati nastavu prema modelu A, dakle prema modelu nastava u školi - iznio je Vugrin i dodao da je zaključak donesen prema posljednjim epidemiološkim pokazateljima.

Drugi zaključak je da se neće tražiti produljenje posebnih, trenutno važećih nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, koje su, između ostalog, tražile obustavu rada kina, kazališta, tako da će se time Varaždinska županija epidemiološki u potpunosti izjednačiti s nacionalnom razinom, dodao je Vugrin.

> Varaždinski osnovnoškolci od ponedjeljka opet u školskim klupama

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video