Vijesti / Koronavirus

KORONA I MJERE

Idući tjedan ide novo popuštanje mjera. Evo kakve promjene nas vjerojatno očekuju...

Idući tjedan ide novo popuštanje mjera. Evo kakve promjene nas vjerojatno očekuju...
Varaždinski.hr

Po svemu sudeći, idućeg ponedjeljka kavu ćete moći popit na terasi kafića. Ima još toga...

Idućeg tjedna, od 1. ožujka, Hrvatsku očekuje novo popuštanje epidemioloških mjera. Naravno, preduvjet za to je da se brojke zaraženih nastave kretati istim silaznim trendom. 

Kako doznaje Index, od 1. ožujka će se otvoriti terase kafića i restorana. Neće se otvarati zatvoreni dijelovi kafića i restorana, što je realno očekivati najranije u travnju. 

Nakon što se otvore terase, gosti najvjerojatnije neće moći ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim možda radi korištenja toaleta.

No zato će se otvoriti sport u zatvorenom. Iako su prve informacije govorile kako će se od 1. ožujka otvoriti samo sport u zatvorenom za djecu, Index doznaje kako bi se trebao otvoriti sav sport u zatvorenom, naravno uz epidemiološka pravila koja će se propisati. Prema mjerama koje su trenutno na snazi otvorene su teretane, bazeni te beskontaktni pojedinačni sport u balonima. 

Popuštanja bi trebalo biti i kada je riječ o sajmovima, no nije još potpuno jasno pod kojim uvjetima. Izgledno je otvaranje sajmova na otvorenom. Stožer je sklon otvaranju sajmova na kojima se prodaju ili izlažu proizvodi, no možda bi se ograničila konzumacija jela i pića kako bi se spriječila pretjerana okupljanja i druženja. 

Dozvoljeni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati, moguće su tek manje korekcije. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dva kućanstva od zabrane postane preporuka, no to se i ranije nije ni na koji način striktno provodilo, piše Index.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.