Vijesti / Koronavirus

KORONA-STANJE

Jučer hospitalizirano novih 17 pacijenata, ukinut hladni operacijski program

Jučer hospitalizirano novih 17 pacijenata, ukinut hladni operacijski program
Varaždinski.hr, PIXSELL

Pogledajte kretanje broja pacijenata na respiratoru od listopada do danas...

U Varaždinskoj županiji je tijekom posljednja 24 sata evidentirano 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 444, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 723.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 118 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 80 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 38 osoba je u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 18 osoba, od kojih je 15 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.

Zbog naglog rasta broja hospitaliziranih, jučer je u Općoj bolnici Varaždin ukinut hladni operacijski program. Samo tijekom jučerašnjeg dana hospitalizirano je 17 novih pacijenata zbog teže kliničke slike uzrokovane bolešću COVID-19.

Testiran je 631 uzorak, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 22 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 9 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 17.597 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 727.

I dalje se pozivaju svi građani da svoj interes za cijepljenjem iskažu prijavom na portalu cijepise.zdravlje.hr jer će isti koristiti na pozivanje na cijepljenje u predstojećem razdoblju.

Podsjećamo i koje su važeće upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezan za rad ugostiteljskih objekata, nalaze se ovdje

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama.

Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu .

U nastavku je graf koji prikazuje kretanje broja osoba na respiratoru u Općoj bolnici Varaždin od listopada protekle godine do danas.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video