Vijesti / Koronavirus

KORONAVIRUS

VIDEO Vugrin: 'Očekujemo da će mjere biti zadržane, ako ne i postrožene'

VIDEO Vugrin: 'Očekujemo da će mjere biti zadržane, ako ne i postrožene'
Zvonko Lončar

Varaždinska županija je po broju zaraženih sada treća u Hrvatskoj i među najgorih 20 regija u Europi.

- Očekujemo da će mjere biti zadržane, ako ne i postrožene. A mi ćemo u petak imati sastanak stožera i reagirati - izjavio je danas šef Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, odgovarajući na pitanje o mjerama o kojima bi nacionalni stožer danas trebao odlučiti.

Vezana vijest:

Mjere, maske VOX POPULI PITAMO VAS Treba li postrožiti mjere?

Krivulja zaraženih koronavirusom ide gore u cijeloj Hrvatskoj, a Varaždinska županija opet je među 'vodećima', rekao je Vugrin. 

- U posljednja 24 sata imamo 145 novih slučajeva zaraze. Tako nam je 7-dnevna incidencija već na 500. Time smo treći među županijama u Hrvatskoj i u gornji 20 regija u Europi - upozorio je.

Ponavlja se situacija iz listopada, ustvrdio je.

- Preko blagdana ljudi su se opustili, ignorirali epidemiološke mjere, bila su učestala druženja... Kao kontakti navode se isključivo članovi obitelji i suradnici na poslu - rekao je Vugrin.

Iznio je još brojki. Od jučer testirana 523 uzorka, 28 posto bilo je pozitivno. 

Na bolničkom liječenju su 132 osobe, jučer ih je bilo 124. 

- Na respiratoru je sada 19 osoba. Apsolutni vrh imali smo 30. studenoga, kada ih je bilo 24. Broj preminulih nešto manji, tada preko 100 mjesečno, u ožujku 15, u travnju dosad 19 preminulih. No svaki život je bitan i zato apeliramo: poštujte mjere, ne zbog stožera, nego zbog vaših bližnjih! - poruka je Roberta Vugrina.

Najmanje jednu dozu cjepiva dobilo je dosad 21.300 građana, što je 12,3% posto populacije Varaždinske županije. Dvije doze dobilo je njih 5.500 odnosno 3,4%. 

Vugrin je također najavio da, nažalost, vjeruje da će se u narednim tjednima broj hospitaliziranih ponovo približiti brojci od 200.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video