Vijesti / Koronavirus

PANDEMIJA NE JENJAVA

KORONA-STANJE Preminulih 6, na respiratoru 20 osoba

KORONA-STANJE Preminulih 6, na respiratoru 20 osoba
Varaždinska županija

Cijepljeno barem jednom dozom je 14% stanovnika Varaždinske županije.

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 154 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 508, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 860.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 136 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 91 osoba smještena na lokaciji u Varaždinu, a 45 osoba je u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru, nalazi se 20 osoba, a u posljednja 24 sata preminulo je šest osoba pozitivnih na COVID-19.

Zbog velikog broja pacijenata na respiratoru u Općoj bolnici Varaždin otvara se treća jedinica intenzivnog liječenja za COVID-19 bolesnike, dok se zbog povećanog broja hospitaliziranih COVID-19 bolesnika otvara dodatni COVID-odjel na lokaciji Klenovnik. Samo u posljednja četiri dana hospitalizirane su nove 52 osobe s težom kliničkom slikom.

Pozitivno 33%

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 464 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 51 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 33 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 18.055 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 901.

Na cijepnom punktu u Gospodarskoj školi je tijekom jučerašnjeg dana cijepljeno 1988 građana, pri čemu je primijenjeno 1748 doza cjepiva Pfizer i 240 doza AstraZenece. Time je 23.325 građana primilo najmanje jednu dozu cjepiva što je 14% stanovništva naše županije, a primijenjeno je do danas 28.889 doza cjepiva.

Nastava kao i dosad

Na svojoj današnjoj sjednici je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio zaključak da se prema odgojno-obrazovnim ustanovama na području županije ide s preporukom da se trenutni model organizacije nastave primjenjuje i sljedeći tjedan.

Dakle, niži razredi osnovnih škola te završni razredi srednjih škola po modelu A, u školi, a viši razredi osnovnih školi i ostali srednjoškolci po modelu C, nastava na daljinu.

Nove mjere

Podsjećamo da je Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dana 15. travnja donio više Odluka, među kojima i Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koje se određuju u trajanju do 30. travnja.

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304 .

Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ .

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!