Vijesti / Koronavirus

tužna vijest

TRAGEDIJA U BOLNICI Preminula je mlada trudnica, imala je teške komplikacije zbog COVID-19

TRAGEDIJA U BOLNICI Preminula je mlada trudnica, imala je teške komplikacije zbog COVID-19
Zvonko Lončar

Informaciju je jutros iznio ravnatelj Opće bolesti Nenad Kudelić...

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić gostovao je jutros u emisiji Studio 4 HRT-a gdje je govorio o stanju opterećenosti bolničkog sustava kao i o pacijentima oboljelima od koronavirusa.

Kudelić je istaknuo kako su pacijenti sve mlađi, klinčka slika je sve teža, a liječenje traje sve duže. Dodao je kako je u prethodnom valu na više zaraženih bilo manji broj pacijenata s teškom kliničkom slikom.

- Primjer da sve mlađi bolesnici imaju tešku kliničku sliku je i noćas nažalost preminula mlada trudnica u dobi od 32 godine. Uspjeli smo je poroditi, ali zbog teških komplikacija, u smislu teške upale pluća, preminula je – rekao je Kudelić.

Dodao je kako su jednu rodilju u istoj dobi premjestili u KB Dubrava.

- Prosječna životna dob pacijenata koji se liječe u jedinicama intenzivnog liječenja se spustila za 10 do 15 godina. Razlog je vjerojatno trojak: umro je velik broj stariji osoba koje su bile zaražene koronavirusom, procjepljenost starije populacije te novi soj virusa koji stvara puno teže kliničke slike kod pacijenata – rekao je Kudelić.

Kudelić je istaknuo kako konstantno imaju i br jedno dijete na liječenju zbog komplikacija COVID-19 bolesti.

- U ovom valu imamo jako teške kliničke slike. Nakon pet do šest dana, ljudi teško oboljevaju te završavaju na kisiku ili respiratorima – rekao je Kudelić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video