Vijesti / Koronavirus

cijepljenje protiv koronavirusa

KORONA-STANJE Broj osoba s težom kliničkom slikom smanjen, evo detalja

KORONA-STANJE Broj osoba s težom kliničkom slikom smanjen, evo detalja
Zvonko Lončar

Na respiratoru se nalaze 22 osobe...

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 114 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 491, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 994.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 168 osoba s težom kliničkom slikom (jučer su na bolničkom liječenju bilo 183 osobe s težom kliničkom slikom), od kojih je 79 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, 81 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 8 osoba. U jedinicama intenzivnog liječenja nalaze se 23 osobe, od kojih 22 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 473 uzoraka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 37 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 24 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 20.641 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 859.

Jučer je u Ludbregu bio organiziran četvrti ovotjedni punkt za masovnije cijepljenje na kojem je primijenjeno 1284 doza cjepiva Pfizer. U kombinaciji s cijepljenjem u ordinacijama liječnika obiteljske medicine u posljednja 4 dana cijepljeno je gotovo 10.000 osoba.

- Kako bi zadržali ovu dinamiku cijepljenja, a najavljene su još veće količine cjepiva, pozivamo sve građane Varaždinske županije da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr - poručuju iz varaždinskog stožera.

Zavod za javno zdravstvo je intenzivirao slanje poziva osobama prijavljenima putem platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje. Važno je samo da redovito pratite pretinac e-pošte koji ste naveli prilikom prijave, jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata. U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video