Vijesti / Koronavirus

popuštanje mjera

Plesne škole za djecu i udruge za sportski ples žele raditi: 'Zatvoreni smo punih 8 mjeseci. Ne možemo više'

Plesne škole za djecu i udruge za sportski ples žele raditi: 'Zatvoreni smo punih 8 mjeseci. Ne možemo više'
Varaždinski.hr

'Želimo znati koji je razlog zatvaranja plesnih škola i udruga za sportski ples i plesnu rekreaciju', poruka je upućena Božinoviću i Capaku.

Sportsko-rekreativni plesni klubovi od početka pandemije do današnjeg dana u potpunosti su zatvoreni za rad punih 8 mjeseci, od ukupno 14 mjeseci od početka pandemije.

Sada su poslali zahtjevnim čelnim ljudima Nacionalnog stožera – Krunoslavu Capaku i Davoru Božinoviću – da im dopuste ponovni rad i provedbu aktivnosti.

Dopis je poslan u ime plesnih škola i plesnih tečajeva za djecu, mladež i odrasle, udruga za sportski ples i plesnu rekreaciju te u svojstvu učitelja sportskog i rekreativnog plesa u Hrvatskoj.

U sastavljanje zahtjeva uključena je i udruga Glas poduzetnika. Svi oni zajedno pitaju se zašto su zatvoreni već više od pola godine.

- Kad smo zahtijevali dokaze da su teretane mjesto zaraze, nismo ih dobili. Želimo znati koji je razlog zatvaranja plesnih škola i udruga za sportski ples i plesnu rekreaciju – navode u priopćenju.

Ističu pet razloga zašto smatraju da mogu raditi, a uz to da poštuju sve trenutne, ali i buduće epidemiološke mjere. Podsjećamo, Stožer je najavio veće otvaranje od 1. lipnja 2021. godine, ali još nije poznato što će biti s plesnim školama koje su već mjesecima u nezavidnoj poziciji.

- Ova situacija neopravdano je teško pogodila ovaj sektor zbog loše upućenosti u njihovu djelatnost i dovela do toga da su sada svi sportsko-rekreativni klubovi i plesne škole u Hrvatskoj egzistencijalno i ljudski maksimalno ugroženi. Tražimo da prestane diskriminacija ove djelatnosti i da sportsko-rekreativni klubovi budu ravnopravni s drugima te da im se omogući rad uz pridržavanje epidemioloških mjera od 1. lipnja – navode u svom zahtjevu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video