Vijesti / Koronavirus

borba s covid-19

U županiji 12 novih slučajeva zaraze, od sutra do subote organizirano cijepljenje

U županiji 12 novih slučajeva zaraze, od sutra do subote organizirano cijepljenje
Varaždinska županija

Od sutra do subote će u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu ponovno biti organizirano masovnije cijepljenje za građane.

U Varaždinskoj županiji su tijekom jučerašnjeg dana na koronavirus testirane 242 osobe, od kojih je 12 osoba bilo pozitivno. Nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19, a ozdravile su 23 osobe.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 68 bolesnika s težom kliničkom slikom, od kojih su tri osobe na respiratoru. 

Od sutra do subote će u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu ponovno biti organizirano masovnije cijepljenje za građane.

U utorak, srijedu i četvrtak, od 8. do 10. lipnja, primjenjivat će se cjepivo Pfizer za prethodno naručene građane, i to od 8 do 18 sati. U četvrtak, 10. lipnja, drugom dozom Pfizera bit će cijepljeni građani koji su prvu dozu primili 29. travnja 2021.

U petak, 11. lipnja, dan je otvorenog cijepljenja cjepivom Pfizer, pa svi zainteresirani građani mogu doći na punkt i cijepiti se bez da su prethodno naručeni. Radno vrijeme punka će također biti 8 do 18 sati.

U subotu, 12. lipnja, je pak dan otvorenog cijepljenja cjepivom Astra-Zeneca, kada bez prethodnog naručivanja mogu doći građani koji se žele cijepiti tim cjepivom. Punkt će biti otvoren od 8 do 13 sati.

Dodajmo da je nova načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana, koju je na tu dužnost imenovao župan Anđelko Stričak nakon što je dosadašnji načelnik Robert Vugrin podnio zahtjev za razrješenje s te dužnosti.

- Zahvaljujem svim članovima na dosadašnjem radu i angažmanu, kao i dosadašnjem načelniku Vugrinu na vođenju Stožera. Epidemiološka slika se i u Varaždinskoj županiji poboljšava, tako da se aktivnosti mogu usmjeriti na prevenciju, a to je, uz poštivanje mjera, prvenstveno cijepljenje. Ovim putem pozivam sve građane koji to još nisu učinili, da se odazovu na cijepljenje kako bismo jesen dočekali sa što boljom epidemiološkom slikom – rekla je Silvija Zagorec na današnjem radnom sastanku sa članovima Stožera.

Članove Stožera je pozdravio i novi župan Anđelko Stričak.

Sukladno zakonskim odredbama, novi članovi Stožera bit će imenovani u roku od 30 dana od stupanja na vlast novih županijskih dužnosnika.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video