Vijesti / Koronavirus

na popisu visokorizičnih

Njemačka stavila Hrvatsku na listu visokorizičnih zemalja, evo koja pravila vrijede

Njemačka stavila Hrvatsku na listu visokorizičnih zemalja, evo koja pravila vrijede
Stedul Fabac/Pixsell

U Europi raste broj slučajeva i hospitalizacija - ponegdje zapanjujuće visokih, ovisno o zemlji, a dolazi sve hladnije vrijeme i u nekim područjima je zastoj u cijepljenju.

Njemačka je u nedjelju uvrstila Hrvatsku i Bugarsku na popis visokorizičnih područja pa će osobe koje se nisu cijepile ili preboljele covid-19 po povratku iz tih zemalja morati provesti najmanje pet dana u karanteni.

Još tri članice EU-a Rumunjska, Litva i Slovenija već se nalaze na popisu njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) za kontrolu bolesti.

U Europi raste broj slučajeva i hospitalizacija - ponegdje zapanjujuće visokih, ovisno o zemlji, a dolazi sve hladnije vrijeme i u nekim područjima je zastoj u cijepljenju. 

Njemačka je oko 70 zemalja proglasila visokorizičnima. Osobe koje nisu preboljele covid-19 ili se potpuno cijepile, po povratku u Njemačku moraju biti 10 dana u karanteni.

Taj period se može skratiti ako osoba bude negativna na testu nakon pet dana.  Uz Hrvatsku i Bugarsku, u nedjelju su na popis dodani Kamerun, Singapur i Kongo. Kenija, Kosovo, Irak i Honduras su uklonjeni s popisa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video