Vijesti / Koronavirus

ŠEF REFORMISTA

ČAČIĆ O MILANOVIĆU 'On o cijepljenju i covid-potvrdama zna koliko i ja. Dakle, ništa'

ČAČIĆ O MILANOVIĆU 'On o cijepljenju i covid-potvrdama zna koliko i ja. Dakle, ništa'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Šef Reformista kazao je da Hrvatska treba slijediti primjere zemalja koje su u borbi s epidemijom najuspješnije.

Bivši varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić gostovao je u emisiji Komentar tjedna VTV televizije te se osvrnuo na istupe predsjednika Zorana Milanovića o opsežnijoj upotrebi covid-potvrda i obaveznom cijepljenju.

Milanović je prošli tjedan kazao kako neće provoditi odluku o obaveznom predočenju covid-potvrda, a suprotstavio se i ideji obveznog cijepljenja.

Takav pristup Čačić nije pozdravio.

- Nije komplicirano, bar meni, za shvatiti a onda i za priznati da postoje neki ljudi koji su pametniji, sposobniji, relevantniji u ogromnom broju tema od mene, pa tako i od Zorana Milanovića. On o toj problematici zna koliko i ja, dakle, ništa. Ako cijela Europa, cijeli svijet, oni koji su najuspješniji, recimo Izrael, o tome imaju jasan stav, a jasan stav je cijepite se, i to booster dozom po mogućnosti, onda sve što vodi u tom smjeru i ide prema tome je za građane ove zemlje dobro. O tome spora nema – rekao je Čačić.

Dodao je kako se stječe dojam da je Milanović protiv cijepljenja.

- Nije, javno je to rekao, njemu je posve jasno i poziva ljude da se cijepe, ali ne može odoljeti da ne otvori temu protiv Stožera i Vlade. Stožer ima sto propusta, ali ovu bitnu stvar ne treba osporavati. Covid-potvrda su jedna važna stvar i govoriti o tome da nam u ovom trenutku ne trebaju znači da ideš na ruku ljudima koji to svjesno, često iz prljavih i politikantskih razloga, čine bez obzira na bolesti i smrti građana. To nije dobro, jasno sam mu to rekao – dodao je Čačić.

Smatra kako je suprotstavljanje Vladi u redu, no ne u ovoj situaciji.

- Predsjednik republike je potpuno svjestan da je cijepljenje jedino rješenje, a Vladi se treba suprotstaviti kad je to dobro i važno za Hrvatsku, ali ovdje ozbiljno griješi – zaključio je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video