Vijesti / Koronavirus

KORONAVIRUS u sloveniji

Slovenija bilježi rekord novozaraženih, više od tri četvrtine testova je pozitivnih

Slovenija bilježi rekord novozaraženih, više od tri četvrtine testova je pozitivnih
Marko Lukinić/Pixsell

Pozitivno je bilo čak 75,5 posto testova.

U Sloveniji je  u zadnja 24 sata potvrđeno do sada rekordnih 13.911 zaraza koronavirusom, a pozitivno je bilo čak 75,5 posto testova, pa vlada u još uvijek teškoj epidemiološkoj situaciji ne razmišlja o popuštanju mjera.

- Unatoč rastu broja zaraženih, broj hospitaliziranih je stabilan, no uz ovako visoku prisutnost virusa u populaciji očekujemo pritisak na intenzivne odjele bolnica. Zato ne razmišljano o dodatnom popuštanju mjera nego razmišljamo o izlaznoj strategiji, kazala je za medije, komentirajući visoke brojke, infektologinja Mateja Logar koja vodi vladinu stručnu skupinu za Covid-19. U zadnja 24 sata u Sloveniji je sa 18.428 PCR testiranja potvrđeno 13.911 infekcija koronavirusom, uz 75,5 posto pozitivnih, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije - objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Uz to, napravljeno je i preko 73 tisuće brzih antigenskih testova, čiji rezultat još nije objavljen jer pozitivne nalaze treba naknadno potvrditi PCR testiranjem.

Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu s novim je rezultatima povećan na 9991 slučaj, a 14-dnevna incidencija zaraženih na sto tisuća stanovnika na 5335 zaraza.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video