Vijesti / Koronavirus

ZA SAMOTESTIRANJE

HZJZ objavio nove preporuke za učenike osnovnih i srednjih škola, evo što se mijenja

HZJZ objavio nove preporuke za učenike osnovnih i srednjih škola, evo što se mijenja
Patrik Macek/Pixsell (ilustracija)

Učenici osnovnih i srednjih škola koji sudjeluju u redovitom samotestiranju oslobođeni su samoizolacije u slučaju kontakta s pozitivnom osobom neovisno o cijepnom statusu i preboljenju...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke za učenike. Naime, okoji se samotestiraju više ne moraju u izolaciju u slučaju kontakta s pozitivnom osobom, neovisno o tome jesu li preboljeli COVID ili se cijepili.

"Učenici osnovnih i srednjih škola koji sudjeluju u redovitom samotestiranju oslobođeni su samoizolacije u slučaju kontakta s pozitivnom osobom neovisno o cijepnom statusu i preboljenju'', stoji u novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

''Učenici koji sudjeluju u redovitom samotestiranju, a nisu oslobođeni samoizolacije na temelju preboljenja i/ili cijepljenja, kada dijele kućanstvo s pozitivnom osobom (obiteljski kontakt) trebaju se učestalije samotestirati u vlastitom aranžmanu i to svaka dva dana tijekom 7 dana od kontakta s pozitivnim ukućanom (u slučaju da se ne mogu fizički odvojiti od pozitivnog ukućana, samotestiraju se svaka dva dana tijekom izolacije pozitivnog ukućana i još 7 dana po isteku izolacije)'', stoji još u uputama HZJZ-a.

Detaljne o novim preporukama možete pročitati ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video