Vijesti / Koronavirus

novi režim u školi

SREDNJOŠKOLCI PREPRODAJU BRZE TESTOVE Paljak: 'Netko je vidio šansu da ušićari'

SREDNJOŠKOLCI PREPRODAJU BRZE TESTOVE Paljak: 'Netko je vidio šansu da ušićari'
Dusko Jaramaz/Pixsell/Varaždinski.hr

Učenici su u petak dobili brze testove, a od danas počinje samotestiranje. Već su se pojavili prvi problemi.

Danas je počelo samotestiranje učenika prije odlaska u školu, a time se pokušavaju i spriječiti samoizolacije. Učenici ili roditelji su do petka dobili dva testa, a o tome se raspravljalo u emisiji U mreži prvog.

Jedan od gostiju bio je Tomislav Paljak, nekadašnji zamjenik bivšeg varaždinskog župana Radimira Čačića. Danas je Paljak Državni tajnik ministarstva obrazovanja, a rekao je da je bitno da što više pkola krene po A modelu nastave.

- Ideja je da obuhvat učenika u školi bude što veći, tamo gdje je to najbolje i najprirodnije za obrazovanje – kazao je Paljak.

Na društvenim mrežama kolaju informacije da pojedinci testove koje su dobili preprodaju na internetu po desetak kuna nižoj cijeni nego što je to u ljekarnama.

- Škola je živi organizam, škola prati ono što se događa u društvu, takve su pojave moguće, nije to ništa iznenađujuće. Netko je vidio šansu da ušićari, netko to radi iz zabave. Toga je bilo prije, toga će biti. Ne vjerujem da će pojavnost biti takva da bi ugrozila bit ove mjere - rekao je.

Paljak je istaknuo kako testovi nisu stigli u sve škole.

- Ne primam informacije da je negdje bilo zastoja, danas-sutra ta prva samotestiranja će krenuti - poručio je.

Svakodnevno dobivaju, kazao je, upite o samotestiranju.

- Mislim da je situacija jasnija, upita je puno manje, mislim da je i video na dobar i slikovit način pokazao kako to treba raditi. To je najblaža moguća mjera u ovom trenutku, koja bi mogla polučiti ono što želimo - da zdrava djeca budu u školama - rekao je Paljak U mreži prvog

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.