Vijesti / Koronavirus

stimulacija

Beroš razmišlja o nagradama onima koji se cijepe: 'Moramo misliti na jesen'

Beroš razmišlja o nagradama onima koji se cijepe: 'Moramo misliti na jesen'
Damir Spehar/Pixsell

Na taj način nagradili bi ljude koji brinu o svome i tuđem zdravlju jer se cijepljenjem smanjuje stopa hospitalizacija i zdravstvenih komplikacija.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na sjednici Vlade da razmišlja o financijskom poticaju za cijepljenje trećom dozom i za svaku iduću dozu kroz olakšice za zdravstveno osiguranje.

Kazao je da bi se stimuliranjem docjepljivanja policom dopunskog osiguranja na neki način nagradilo osiguranike, posebice ako aktivno brinu o svom zdravlju.

- Pandemija nije još gotova, kao što ste vidjeli ima nekoliko scenarija koja možemo očekivati, docjepljivanje je svakako važno. Mi smo sada u nelošoj situaciji i važno je da započnemo kampanju cijepljenja, jer moramo misliti na jesen i potencijalne mogućnosti problema s novim varijantama - ustvrdio je Beroš.

Dodao je kako je ovih dana došlo do pada mortaliteta od raka dojka zbog, između ostalog odaziva na preventivne sistematske preglede.

- Možda se ni svijest o cijepljenju ne rađa u jednom trenutku, nju je potrebno poticati, isprovocirati, stoga je to način našeg kretanja, preventivna je vrlo važna - kazao je Beroš.

Razmišljali su o različitim opcijama, rekao je Beroš napomenuvši da im “penalizacija” nikad nije bila opcija.

- No, nagrađivanje, ako je riječ o popustu na cijenu police dopunskog osiguranja, apsolutno da, ali to je radna verzija - poručio je naglasivši da o detaljima još razgovaraju.

Na taj način nagradili bi ljude koji brinu o svome i tuđem zdravlju jer se cijepljenjem smanjuje stopa hospitalizacija i zdravstvenih komplikacija. O tome razgovaraju u kontekstu akcija koje se poglavito odnose na cijepljenje za starije, za treću i po potrebi daljnju dozu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.