RITAM MISLI

Jezičac literature: Jagoda Vičević i Danijel Kralj predstavit će svoje pjesme

Uto
7
7. svibnja
19:00
Stara vaga
Trg Matije Gupca 61
Varaždin
događaj je prošao
Loading Događaji

Udruga Ritam misli poziva vas na pjesnički događaj u Staroj vagi.

Udruga Ritam misli poziva na program Jezičac literature, koji će se održati 7. svibnja s početkom u 19 sati u kavani Stara vaga, na Trgu Matije Gupca u Varaždinu. Ovoga puta publici će se predstaviti pjesnici Jagoda Vičević i Danijel Kralj.

“Pred nama je još jedan Jezičac literature – Impuls poezija, na vagu ćemo staviti poeziju dvoje autora, poeziju autora iz Međimurja, poeziju koja će snagu misli povezati u jednu jedinu točku, točku u kojoj ključa poetska riječ. Dolaze prepoznatljivi autori, jednom riječju autori koje je vrijedno osluhnuti i utonuti u njihovu poeziju”, stoji u najavi događanja.

Ritam misli, Stara vaga

Jagoda Vičević, rođena 1971. godine, diplomirana je učiteljica, predaje hrvatski jezik u OŠ Macinec. Objavila je dvije zbirke poezije i slikovnicu na kajkavskom jeziku. Sudjeluje na pjesničkim susretima, objavljuje u mnogim časopisima. Kao učiteljica radi na promoviranju književnosti u svojoj sredini te učenike upoznaje s mnogim književnicima organizirajući tribine u OŠ Macinec. Dobitnica je nagrade za najbolju interpretaciju pjesme ‘Stani si pod strehu’ u Ludbregu 2023.

Danijel Kralj rođen je 1987. u Čakovcu. Godine 2015. diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Premda slijep od rođenja, ništa ga nije spriječilo u postizanju uspjeha. Objavio je četiri zbirke pjesama, dobitnik je druge nagrade na Goranovu proljeću u kategoriji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske i sudjelovao je na Župančičevim susretima u slovenskoj Vinici kao predstavnik Hrvatske. Općina Sveti Juraj na Bregu dodijelila mu je priznanje za doprinos kulturi 2018. godine.

“Pridružite nam se i vi, ponesite svoju pjesmu i budite dio poetske priče”, poručuju organizatori, Ljubica Ribić i Milan Novak.

Uto, 07 svi 2024 19:00:00 +0200 Uto, 07 svi 2024 19:00:00 +0200 Stara vaga
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije