pisac godine

Kristian Novak dobitnik Nagrade ‘Vladimir Nazor’ za 2023. godinu

HNK u Varaždinu po Novakovom je romanu produciralo istoimenu hvaljenu i nagrađivanu predstavu u režiji Ivana Plazibata.

Odbor ‘Nagrade Vladimir Nazor’ na sjednici održanoj 13. svibnja 2024. godine, donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu.

Radi se o području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Kristian Novak dobio je godišnju nagradu za roman ‘Slučaj vlastite pogibelji’ u izdanju Oceanmore. Podsjećamo, HNK u Varaždinu po njegovom je romanu produciralo istoimenu hvaljenu i nagrađivanu predstavu. Predstava je u svojih petnaestak izvedbi svaki put bila rasprodana te je u aktualnoj sezoni gostovala u Splitu, Osijeku, Rijeci…

Ljubomir Puškarić dobio je godišnju nagradu za naslovnu ulogu u operi ‘Rigoletto’ G. Verdija izvedenoj u HNK u Zagrebu.

Za film, godišnju nagradu dobio je Ivan Ramljak za ‘El Shatt – Nacrt za utopiju’. Ivica Malčić dobio je godišnju nagradu za izložbu ‘Malčić goes to MSU’. Bojana Gregorić Vejzović dobitnica je godišnje nagrade za ulogu majke u predstavi ‘Majka’ F. Zellera u izvedbi kazališta Gavella i Ludens Teatra.

Lea Pelivan i Toma Plejić dobitnici su nagrade u kategoriji arhitekture i urbanizma za projekt ‘Zonar Zagreb’.

Dobitnici nagrada za životno djelo su: Mladen Machiedo, Zoran Juranić, Branko Schmidt, Boris Ljubičić, Damir Bartol Indoš i Marijan Hržić.

Svečana dodjela nagrade održat će se 19. lipnja, na godišnjicu smrti hrvatskog književnika čije ime nosi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije