Muzej Međimurja Čakovec

Pozivamo Vas na Dane otvorenih vrata arheološkog kompleksa svete Jelene u Šenkovcu i na otvorenje izložbe

Povodom 70. rođendana.

U četvrtom tjednu mjeseca svibnja, kada slavimo Mjesec Muzeja Međimurja povodom 70. rođendana, očekuju nas sljedeća događanja:

Dan otvorenih vrata arheološkog kompleksa svete Jelene u Šenkovcu u srijedu 22. svibnja 2024. od 10 do 18 sati. Stručna predavanja o povijesti kompleksa održat će viša kustosica, arheologinja Branka Marciuš u tri navrata, u 12, 15:30 i u 17 sati.

U petak, 24. svibnja u 19 sati pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Stari grad Čakovec – naš dom“ autora Zlatka Bacingera. Ovom izložbom Muzej Međimurja Čakovec odaje počast svim stanarima koji su kroz prošla stoljeća, bilo privatno, bilo kao javne ustanove, živjeli u prostorima Starog grada u Čakovcu, s posebnim osvrtom na njegove stanare, od grofa Čaka i ostalih plemićkih rodova do običnih građana koji su u njemu pronašli svoj dom. Na ukupno sedamnaest panoa izložit će se isto toliko zasebnih razdoblja Staroga grada, svako na svoj način karakteristično s obzirom na stanare i događaje koji su obilježili pojedine epohe, kao i druge posebnosti tog vremena.

Najnovije