kazališni studio mladih

Uzbudljivo ljeto u Kazališnom studiju mladih: Radionica pantomime za djecu i mlade

Odlična prilika za mlade.

Kazališni studio mladih najavljuje radionicu pantomime pod nazivom “Ljetna avantura s pantomimom” koja će se održati od 8. do 12. srpnja, svakog dana od ponedjeljka do petka, u terminu od 10:00 do 12:00 sati. Radionicu će voditi poznati kazališni pedagog Frane Meden.

Cilj radionice

Radionica pantomime namijenjena je djeci i mladima s ciljem razvijanja tjelesnog izražavanja i neverbalne komunikacije. Djeca će kroz igru i glumačke improvizacije razvijati svijest o tijelu kao alatu, o tjelesnim ekspresijama i načinima komunikacije.

Što će djeca naučiti?

Polaznici će se upoznati s osnovnim tehnikama pantomime, uključujući hod, geste, stavove, izraze lica, emocije, ravnotežu i fiksne točke u prostoru. Kroz radionicu će stvarati imaginarni prostor i otkrivati njegove mogućnosti i zakonitosti.

Izjava voditelja

“Radionica je osmišljena tako da potakne djecu i mlade na razvoj svijesti i samopouzdanja kroz grupnu suradnju i kreativne vježbe. Svladava se trema i otkriva kamo s rukama i nogama kada nas ne slušaju. Pri tom ćemo razvijati maštu, kreativnost i stvaralaštvo te oblikovati male etide s novostečenim vještinama,” naglasio je Frane Meden, voditelj radionice.

Frane Meden se specijalizirao u području korporalne mime u Parizu, gdje je sudjelovao u radionicama u Atelier de Bellville, a 2008. godine je primljen u Ecole internationale de theatre Jacques Lecoq. Paralelno sa školom Lecoq pohađao je edukacije korporalne mime u MimOdrame.

Tko može sudjelovati?

Radionica je namijenjena djeci i mladima, od prvog razreda osnovne škole, preko srednjoškolske populacije do studenata. Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno.

Kako se prijaviti?

Požurite, broj mjesta je ograničen, a prijave traju do popune mjesta! Sve informacije vezane za prijavu na radionicu možete pronaći na: https://www.hnkvz.hr/vijesti/ljetna-radionice-kazalisnog-studija-mladih-hnk-varazdin/.

Pridružite se u ovoj uzbudljivoj ljetnoj avanturi i otkrijte svijet pantomime!

Najnovije