koncerti ured

Koncert Varaždinskog trija u srijedu u atriju Starog grada

Sri
10
10. srpnja
20:00
Loading Događaji

2. koncert sezone Varaždinskog trija bit će održan u srijedu 10. srpnja 2024. godine s početkom u 20:00 sati u Atriju Staroga grada. U slučaju najave lošeg vremena isti bude održan u Velikoj koncertnoj dvorani u HNK Varaždin. Kao gosti nastupaju Isidora Bogdanović, sopran i Eva Osonjački, mezzosopran.

Isidora Bogdanović (2001) je studentica četvrte godine osnovnih akademskih studija solo pjevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi red. prof. dr. um. Violete Pančetović Radaković. Nakon završene osnovne muzičke škole (klavir), upisuje srednju muzičku školu „Stanislav Binički“ u Leskovcu na odsjeku za solo pjevanje u klasi prof. Ninoslave Stamenković. Tijekom školovanja dobitnica je prvih nagrada i laureata na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Eva Osonjački, dolazi iz Ivanca pokraj Varaždina i učenica je drugog razreda Srednje glazbene škole u Varaždinu, smjer solo pjevanje u klasi nastavnice Sanje Štefan, prof. Iza Eve je niz osvojenih prvih nagrada na međunarodnim pjevačkim natjecanjima (među kojima se mogu izdvojiti natjecanje Daleki akordi u Splitu i, primjerice, Međunarodno natjecanje solo pjevača Nikola Cvejić u Rumi). Dobitnica je i posebnih nagrada poput Nagrade Zajednice Talijana na natjecanju glazbene mladeži Lions Grand prix u Rijeci.

Na programu će se između ostalog naći dijela J. Haydna, L.van Beethovena, F. Schuberta, R. Kahna. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Atrij Staroga grada jedan sat prije početka programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije