koncert u starom gradu

FOTO Pijanistica Sonja Radojković održala koncert u atriju Starog grada

Još jedan odličan koncert je iza nas.

Pijanistica Sonja Radojković održala je jučer u atriju Starog grada koncert na klaviru.

Vrijeme je poslužilo pa nije bilo potrebe za posezanjem za alternativnom lokacijom u koncertnoj dvorani u varaždinskom HNK.

Sonja Radojković je koncertni pijanist i profesor na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu te na glazbenim akademijama u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Bila je i gostujući profesor na raznim sveučilištima i konzervatorijima, u Singapuru na Yong Siew Toh Conservatory of Music, u Kanadi u Winnipegu na University of Manitoba, na Novom Zelandu u Konzervatoriju u Dunedinu i Wellingtonu u Francuskoj te Kanskom konzervatoriju.

Sonja ima razvijenu i međunarodnu karijeru te je snimila nekoliko CD-ova.

Osim klasičnog repertoara svira djela suvremenih autora te mnogi svoja djela posvećuju Sonji Radojković.
Sonja je predstavnik rusko-njemačke škole, a učila je od najeminentnijih profesora, kao što su Arbo Valdma (Köln), Igor Lasko (Pariz) i Evgenij Jakovljević Liberman (Moskva). Školovala se na Čajkovski Konzervatoriju u Moskvi gdje je sa samo 22 godine magistrirala.

Osim izvođenja recitala, nastupa često i kao solist s orkestrima u Skandinaviji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Kanadi. Surađivala je sa brojim dirigentima, kao što su Lê Phi Phi ( Vijetnam), Jurij Alijev( Rusija), Jun Filing ( Norveška), Angel Šurev, Ĥadzi Jakov Milutinović (Srbija) te mnogim drugima.

Sonja je ostvarila i značajnu suradnju sa više inozemnih kolega, samo neki od njih su argentinski violinist Alejandro Drago, profesor na Sveučilištu u Americi, pijanist Karl Ponten iz Švedske i Judy Kehler Siebert, kanadska pijanistica i profesor na Universety of Manitoba, Alfredo Oyaguez španjolski pijanist, zatim sa pjevačicama Ellen Engebretsen iz Norveške i Jennifer Reis Phillips iz Amerike.

Kako je jučer bilo na konceru, pogledajte u našoj galeriji slika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije