Grad Ludbreg

Koncertom Divne Šimatović započinje kulturni program Dana ludbreške Svete nedjelje

U petak u 20 sati.

Koncertom Divne Šimatović pod nazivom “Gitara u hrvatsko-španjolskom ruhu” započet će prigodni program najveće ludbreške manifestacije. Koncert će se u sklopu programa “Ludbreg petkom” i u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje održati 23. kolovoza s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany. Ulaz je besplatan.

– Divnu Šimatović vjerujem da mnogi znaju obzirom da često gostuje na državnoj televiziji. Nama kao organizatoru ovog koncerta, drago je da da ćemo ju moći ugostiti, a riječ je o programu koji radimo u suradnji s Ministarstvom kulture koje sufinancira program – rekao je Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”.

Divna Šimatović, usavršavala se kod prof. Ricarda Galléna na poslijediplomskom studiju Konzertexamenu na Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar u Njemačkoj . Diplomirala je s uspjehom magna cum laude u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Održala je čitav niz solističkih koncerata te koncerata u Duu Šimatović i Duu Alhambra diljem Hrvatske i u inozemstvu. U Duu Alhambra održala je koncert na Europskom glazbenom festivalu u Alžiru. Divna je nastupila kao solistica sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske u Velikoj dvorani Lisinski pod ravnanjem dirigenta Vukovajac-Dugana te s Hrvatskim komornim orkestrom pod vodstvom maestra Vaupotića. Svirala je, također, i s gudačkim kvartetom Rucner u ciklusu Četiri godišnja doba. Osim koncerata, Divna je redovito gost u televizijskim i radio emisijama: Dobro jutro, Hrvatska, Majstori svirači, Na pragu uspjeha te Od portreta do portreta. Divna je pohađala i brojne majstorske radionice te se usavršavala kod poznatih gitarista: Lukasza Kuropaczewskog, Zorana Dukića, Petrita Çekua, Paola Pegorara, Margarite Escarpe i dr. Osim brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, dobila je i Dekanovu nagradu za iznimna postignuća. Divna se bavi i pedagoškim radom podučavajući na Glazbenom učilištu Elly Bašić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije