FolkoFonija

FOTO Započeo je međunarodni festival tradicijske kulture FolkoFonija

I danas vas čeka bogat program!

Međunarodni festival tradicijske kulture FolkoFonija svečano je otvoren jučer, 6. rujna ceremonijom ”Dari letne večerke” čiji tekst i režiju potpisuje Tibor Martan, a trajat će se do nedjelje 8. rujna.

Danas i sutra od 10 -12 i 14 – 17 imate prilike besplatno sudjelovati u radionicama izrade tradicijskog nakita i različitih rukotvorina, od 12 – 14 održat će se plesne radionice inozemnog folklora na kojima će gostujuće grupe iz Češke, Italije i Bosne i Hercegovine pokazivati vlastite plesove. Od 10 – 21 sat oba dana održat će se Tradicijski sajam u kojem sudjeluju tradicijski obrti i udruge s područja Varaždinske županije. Neke od udruga koje će sudjelovati na sajmu su Udruga žena ”Preslica”, Etno udruga Greben, KUU ”Magda i Luisa”, KUD ”Lepoglavski pušlek”, Udruga žena ”Florijanke” i mnoge druge.

Festival ove godine okuplja 500 sudionika koji će se publici predstaviti kroz brojne festivalske aktivnosti – od jutarnjih radionica do čak 3 večernja koncerta. Pred nama je i Dječja FolkoFonija koja će u nedjelju ujutro ugostiti preko 120 djece te posjetiteljima ponuditi radionice prilagođene dječjem uzrastu, a održavat će se od 10
do 14 sati.

Večeras će se u 20 sati na Europskom trgu održati Večer inozemnog folklora u kojoj će se izvedbama predstaviti folklora skupina ”SU MASU” sa Sardinije, Italija, Folklorna skupina ”Lipta Liptal” iz Češke, Folklorna skupina HKD ”Napredak” podružnica Busovača iz BiH, FS ”Rožmarin” Dolena iz Slovenije, GKUD ”Ravangrad” iz Sombora te domaćini, CTK Varaždin.

Ne propustite dinamične izvedbe vrhunskih inozemnih folklornih ansambala!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije