POEZIJA

Udruga Ritam misli u rujnu priprema dva književna programa

Pet
13
13. rujna
19:00

Program 'Jezičac literature - impuls poezije' proslavit će svoj deseti rođendan.

Loading Događaji

Udruga Ritam misli poziva vas na dvije književne poslastice u hostel i kavanu Stara vaga.

Program pod nazivom ‘Jezičac literature – Impuls poezije’ za petak, 13. rujna, s početkom u 19 sati priprema predstavljanje novu knjigu kratkih priča ‘Preko bale’ Arona Baretića-ABe.

Aron Baretić – ABe – rođen je 1965. na Sušaku, istočnom dijelu Rijeke, gdje i živi čitav ovaj život. Onaj drugi život provodi po brodovima i morima, pošto je zanimanje pomorca odabrao kao nastavak obiteljske tradicije. Treća generacija pomoraca je u obitelji iz Bakra. Plovi trideset i pet godina, od čega dvadeset u svojstvu zapovjednika, nekad ljepše zvano ‘kapetan duge plovidbe’. Piše, s pauzama, još od osnovne škole, iako se u javnosti pojavljuje 2009. godine objavljujući po raznim e-portalima, zajedničkim zbirkama i Facebooku. Prije svega s poezijom, a vremenom i prozom.

Objavio je poetski triptih ‘Ja kao ja’, ‘Gotovo zaboravljena sjećanja’ i ‘Ponovo kompletan’, samostalne zbirke autobiografskih putopisnih priča ‘Uspomene jednog sumanutog’ i ’43° na lijevo’, zbirku kratkih proza u stihu ‘Razgovori s tobom i samim sobom’. Od srpnja 2021. godine započinje redovito objavljivati kolumne na internetskom portalu www.pomorac.hr iz područja pomorstva, života pomoraca i njihovih obitelji, kao i i kratke autobiografske putopisne priče. Gostuje u mnogim radio i TV-emisijama. Član je Matice hrvatske i Hrvatskog sabora kulture.

U utorak, 17. rujna, s početkom u 19 sati slavi se deseti rođendan ‘Impulsa poezije’.

Gost rođendanskog programa, Zvonko Zečević, dotaći će publiku svojom igrom riječi i dubokim poniranjem u zamke života, stoji u najavi. Kroz razgovor s pjesnikom i glumcem publika će moći ući u njegov svijet i uvidjeti koliko je snaga riječi neophodna za iskazivanje istine o vremenu u kojem pjesnik stvara.

Uz Zvonka Zečevića dolaze i drugi gosti; prijatelji, pjesnici i glumci te glazbenici koji će uljepšati proslavu desetog rođendana programa ‘Jezičac literature – impuls poezije’.

Toplo pozivamo sve ljubitelje poezije i glazbe da nam se pridruže na proslavi desetog rođendana. Ponesite svoje stihove, zapjevajte nam i budite impulsovci jer mi pulsiramo prijateljstvo i ljubav – poručuju iz udruge Ritam misli. Moderatori događanja su Ljubica Ribić i Milan Novak.

Najnovije